EXCLUSIV  Guvern, măsură URGENTĂ după furtuna din vest. Ministru: Nu putem sta după o procedură

Furtuna
Furtuna

Ministru delegat pentru Fonduri Europene a discutat la interviurile DC News Live despre furtuna care a măturat vestul României.

Rovana Plumb a explicat procedura care trebuie urmată pentru a acoperi pagubele din fonduri europene, mai exact din fondul Solidaritatea. Totuși, ministru a adăugat că întreaga procedură este de durată, durează undeva la 6 luni, timp pe care Guvernul nu îl are. Aceasta a dat asigurări că premierul a găsit o soluție și pentru a da bani de la buget în zonele afectate de furtuna puternică.

”Premierul Tudose a fost în teritoriu, am fost și eu pe zona respectivă. Premierul a decis ca pagubele să fie acoperite cât mai rapid. Mâine în ședința de Guvern se vor emite acele acte normative pentru a putea da banii mult mai repede, pentru a se putea remedia în scurt timp daunele provocate de furtună. E vorba de spitale, de școli. Nu putem sta după o procedura care durează șase luni de zile, e vb de fondul Solidaritatea al Uniunii Europene, dar e o procedură de durată.

Pentru fondul Solidaritatea trebuie depusă la nivelul fiecărei prefecturi, o analiză, către MAI și mai departe în ședința de Guvern. Există o autoritate de management a fondului Solidaritatea, dar e o procedură mai lungă. Nu putem sa stam până se întorc banii de la Bruxelles, domnul premier Mihai Tudose a venit cu o soluție foarte bună pentru a da banii pentru reparații direct de la buget”, a explicat Rovana Plumb la interviurile DC News Live.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel