Guvern Germania. Negocierile continuă "acasă" la Merkel

Blocul conservator al cancelarului Angela Merkel şi social-democraţii germani continuă marţi negocierile cu privire la formarea noului guvern de la Berlin, cele două delegaţii urmând a se întâlni la sediul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), după ce luni discuţiile au avut loc la cel al Partidului Social-Democrat (SPD), transmite dpa. 

Tratativele de marţi între CDU, aliatul său bavarez Uniunea Creştin-Socială (CSU) şi SPD sunt prevăzute să înceapă la ora locală 10:00 (09:00 GMT). 

Negociatorii conservatori şi social-democraţi au reuşit să ajungă duminică la un acord asupra mai multor domenii, printre care locuinţele, chiriile şi digitalizarea, dar încă există divergenţe cu privire la sănătate, piaţa forţei de muncă şi politica externă. 

Principalele subiecte controversate sunt solicitările SPD privind renunţarea la un sistem de sănătate publică bazat pe doi piloni, limitele capacităţii companiilor de a restricţiona condiţiile de muncă şi exporturile de armament. 

Împărțirea ministerelor

Dacă negocierile ajung la un rezultat pozitiv marţi, atunci este de aşteptat ca miercuri CDU-CSU şi SPD să prezinte programul guvernamental şi modul de împărţire a portofoliilor ministeriale. 

Germania, cel mai mare contributor net la bugetul Uniunii Europene, are de patru luni şi jumătate un guvern în exerciţiu de la alegerile parlamentare din 24 septembrie 2017, cea mai lungă astfel de perioadă după fondarea Germaniei moderne, în 1949, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel