Guvern Germania. Merkel este optimistă, incertitudinea continuă

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că Germania are nevoie de un guvern stabil şi şi-a exprimat convingerea că la apropiatul lor congres social-democraţii vor da undă verde formării unui guvern de coaliţie alături de conservatori, transmite Reuters. 

Într-o conferinţă de presă la Berlin, Merkel a spus că are încredere că Partidul Social-Democrat (SPD) va 'adopta o decizie responsabilă'. Nu mă voi amesteca în asta, a precizat politiciana conservatoare germană. 

Mai mulţi politicieni social-democraţi germani au criticat duminică proiectul de acord guvernamental încheiat recent cu blocul conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială). 

Atât social-democraţii, cât şi conservatorii, care au fost parteneri în guvernul de coaliţie precedent (2013-2017), au înregistrat pierderi severe la alegerile legislative din septembrie anul trecut, deşi democrat-creştinii Angelei Merkel au ieşit pe primul loc. 

Acordul preliminar, care ar permite Germaniei să depăşească impasul politic care durează de câteva luni, după alegerile legislative din septembrie 2017, a fost negociat şi validat vineri de către conducerea SPD şi de democrat-creştini. 

Delegaţii SPD vor trebui să se pronunţe pentru a aproba principiile acestei alianţe sau, dimpotrivă, a le invalida, caz în care prima economie a Europei va fi aruncată din nou în incertitudine, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel