Guvern Germania. Angela Merkel, ACORD cu SPD pentru formarea EXECUTIVULUI

 Conservatorii şi social-democraţii germani au ajuns, miercuri, la un acord de principiu pentru formarea unui guvern de coaliţie la Berlin, relatează agenţiile de presă internaţionale. 

'Acord de coaliţie în Germania: veşti bune şi pentru Europa!', a scris într-un mesaj postat pe Twitter comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, francezul Pierre Moscovici. 'Respect pentru spiritul constructiv al prietenilor mei din SPD', a adăugat socialistul francez într-un semn de încuviinţare către social-democraţi care au fost de acord să reînnoiască o coaliţie sub conducerea cancelarului Angela Merkel în ciuda îngrijorărilor că aceasta ar putea submina în continuare baza electoratului lor. 

Juncker, fericit după noul acord 

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat de asemenea acordul pentru formarea unui guvern condus de colegii săi creştin-democraţi. 

'Un acord de 170 de pagini pentru patru ani, prefaţat de un puternic capitol dedicat Europei, numeroase referinţe dedicate cadrului UE la toate capitolele', a scris de asemenea Martin Selmayr, şeful de cabinet al lui Juncker, pe Twitter, postând steagurile Germaniei şi ale UE. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel