Griș cu lapte, desertul copilăriei. Rețeta bunicii

Sursa foto: captură video YouTube Aria Pean
Sursa foto: captură video YouTube Aria Pean

Pentru unii dintre noi, grișul cu lapte poate fi ridicat la "rang" de desert al copilăriei. Nu de puține ori, bunica obișnuia să ni-l prepare. Iată rețeta...

Ingrediente

100 g griș
1 l lapte
3-4 linguri zahăr
vanilie
sare

Cum se prepară

Se măsoare ingredientele necesare pentru rețetă. Se pune laptele la fiert la foc mediu. Se adaugă un praf de sare și zahăr, după gust. Când laptele începe să fiarbă, se adaugă grișul în ploaie, amestecând încontinuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Un tel sau o lingură de lemn poate fi utilă pentru acest pas.

Se reduce focul la minim și se continuă amestecarea grișului cu lapte. Se gătește 7-8 minute, până ce grișul se gătește și amestecul devine cremos. Se adaugă (opțional) zahăr vanilat, esență de vanilie sau semințele de la o păstaie de vanilie.

După ce grișul cu lapte a ajuns la consistența dorită, se oprește focul. Se poate servi în boluri sau farfurii alături de fructe, miere, gem sau pudră de scorțișoară.

BONUS: Orez cu lapte aromat

Ingrediente 

500 ml apă
250 g orez
500 ml lapte
170 g zahăr
2 linguri de unt
1 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță nucșoară

Cum se prepară

Pune apă la fiert într-un vas care nu lipește. Când apa este în punctul de fierbere, adaugă orezul, amestecă și acoperă vasul. Dă focul de la mare la mediu-mic și lasă așa până când orezul absoarbe apa. Adaugă laptele, amestecă un pic și lasă pe foc până când și el e absorbit de orez. Din când în când amestecă în orez, pentru a te asigura că nu se lipește, dar și pentru a verifica dacă este fiert.

Înainte de servire, adaugă peste orezul cu lapte și restul ingredientelor: zahărul, untul, scorțișoara și nucșoara. Rețeta de orez cu lapte este extrem de ușor de pregătit. Este desertul copilăriei cu un gust savuros ce poate fi servit în orice moment al zilei, invitaților de toate vârstele. Deasupra porției de orez cu lapte mai poți presăra scorțișoară, pentru aspect, câteva lingurițe de dulceață sau chiar fructe proaspete, pentru un gust deosebit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel