Grevă medici. Cadrele medicale se pregătesc de grevă

Grevă
Grevă

Sindicatele  cer remunerarea medicilor rezidenți pentru gărzile efectuate și eliminarea presiunii de către managerii de spitale asupra medicilor. În caz contrar, sindicatele amenință cu greva generală. 

Sindicatul medicilor "ProMedica" și Uniunea Sindicală "Alianța Medicilor", afiliate Federației Sindicale "Hipocrat", au luat la cunoștință modificările la Ordinul Ministrului Sănătății nr. 807/2004 și referatul de aprobare a acestor modificări și consideră că revendicările medicilor au fost rezolvate doar parțial.

Sindicatele medicilor cer respectarea Codului Muncii și militează în continuare pentru remunerarea medicilor rezidenți pentru gărzile efectuate în afara normei de bază, în orice an de pregătire ar fi, emiterea de norme de aplicare realiste, eliminarea presiunii exercitate de managerii spitalelor asupra medicilor și reglementarea gărzilor la domiciliu în mod coerent și fără echivoc. De asemenea, Sindicatul "ProMedica", Uniunea Sindicală "Alianța Medicilor" și Federația Sindicală "Hipocrat" cer Ministerului Sănătății ca medicilor angajați cu jumătate de normă, angrenați în activități didactice, să nu le fie impuse condiții ce nu respectă contractul individual de muncă.

Sindicatele medicilor au obținut prin acest Ordin, în urma protestelor organizate în ultimele luni, flexibilizarea programului de lucru, recunoașterea orelor suplimentare, atunci când medicii muncesc peste program pentru a îngriji pacienții, repaus după gardă și posibilitatea ca medicul să nu rămână a doua zi, după gardă, în spital. Aceste rezultate au fost obținute după ce, în urmă cu câteva luni, Ministerul Sănătății a recunoscut, în urma acțiunilor sindicale ale medicilor, ca orele de muncă, din timpul gărzilor, să fie recunoscute ca vechime în muncă și experiență profesională, să fie remunerate corespunzător și să fie efectuate în urma semnării unui contract suplimentar de muncă.

Sindicatul Medicilor "ProMedica", Uniunea Sindicală "Alianța Medicilor", împreună cu Federația Sindicală "Hipocrat", structurile sindicale reprezentative pentru medicii din România, cu sprijinul Colegiului Medicilor Alba și a celorlalte organizații sindicale din sistemul sanitar, au susținut, inclusiv la dezbatarea publică organizată de Ministerul Sănătății în 22 septembrie, respectarea drepturilor pentru medicii care asigură gărzi, adică recunoașterea orelor de gardă ca vechime în muncă și experiență profesională, remunerația în conformitate cu salariul de bază actual, nu cel de acum șapte ani, precum și un program flexibil după efectuarea gărzilor. Sindicatul Medicilor "Promedica", Uniunea Sindicală "Alianța Medicilor" și Federația Hipocrat cer ca medicii să fie respectați pentru munca pe care o depun cu dedicație, spitale decente în care sa-și poată desfășura această muncă și unde pacientul să fie tratat la standarde europene, precum și un sistem medical reformat si eficient.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play




Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy