Greta Thunberg își donează toți banii. Din ce trăieşte activista

Foto: Facebook, Greta Thunberg
Foto: Facebook, Greta Thunberg

A devenit cea mai cunoscută activistă a mediului din lume, în urmă cu câțiva ani, însă puţini ştiu din ce se întreţine tânăra de 19 ani, cât câştigă şi de unde. Nici măcar din cartea lansată acum câţiva ani nu aflăm ce surse de venit are Greta, deşi călătoreşte foarte mult.

 

La  doar 19 ani, e greu să-ţi porţi de grijă singur şi să faci destui bani încât să reușești să te întreţii, să-ți plătești facturile și să-ți mai rămână și pentru bilete de călătorie. Chiar dacă a spus de la început că nu militează pentru conservarea naturii din considerente financiare, Thunberg a primit destule premii consistente în toată cariera ei de activistă, iar acest lucru ridică întrebări cu privire la banii pe care adolescenta îi are în conturi.

Greta a spus, în nenumărate rânduri, că nu face multe cumpărături, din simplul motiv că recicleză și nu vrea să afecteze planeta. Tot ea a mai recunoscut că donează cam toți banii pe care-i câștigă către cauze cu scop caritabile, cum a făcut recent, potrivit BBC. Cu alte cuvinte, luxul şi confortul nu prezintă interes pentru ea. De fapt, adolescenta a mărturisit că, în mare, este încă întreținută de părinții ei, lucru care-i dă posibilitatea de a dona toți banii pe care-i câștigă fără să stea prea mult pe gânduri. Într-o postare de pe Facebook, din 2019, Greta a explicat că părinții ei îi plătesc biletele de călătorie din întreaga lume și cazările de pe oriunde ajunge. Iar acest lucru îi permite să lupte neîncetat pentru salvarea planetei gratis, fără să perceapă tarife nimănui. „Sunt perfect independentă și nu mă reprezint decât pe mine”, a scris la acea vreme tânăra activistă. „Și tot ce fac fac pe gratis, nu am primit niciun ban și nicio promisiune de viitoare plăți”, a continuat aceasta. „Și lucrurile vor rămâne așa, bineînțeles! Eu, sincer, n-am întâlnit niciun activist de mediu care să militeze pentru acest lucru pentru bani. Asemenea idee este, pur și simplu, absurdă!”, a conchis mica vedetă.

Mai mult, Thunberg a declarat că-și donează tot profitul obținut de pe urma publicării cărților ei, dar și banii primiți ca premiu. Și nu sunt deloc puțini! În aprilie 2020, organizația daneză Human Act i-a acordat Gretei premiul lor special, care a venit la pachet cu 100.000 de dolari. Adolescenta i-a donat mai departe celor de la UNICEF. În iulie 2020 a donat nu mai puțin de 1 milion de dolari, adică Premiul pentru Umanitate Gulbenkian. Atunci a spus celor de la The Guardian că premiul reprezenta „mai mulți bani decât îmi pot eu imagina”.

Ce meserii au părinţii Gretei?

Mama ei, Malena Ernman, este cântăreață de operă cunoscută în întreaga lume, care a renunțat la cariera sa și la turneele mondiale pentru a boicota călătoriile aeriene, care poluează mult. Averea Malenei este de 1,2 milioane de dolari. Tatăl Gretei, Svante Thunberg, a lucrat decenii întregi ca actor, dar, în ultima vreme, a început să lucreze pentru fiica lui. O însoțește pe Greta în toate călătoriile ei, chiar și în deplasarea cu zero emisii din Europa în SUA și invers. Averea acestuia se ridică la 300.000 de dolari.

Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg este o activistă de mediu suedeză care încearcă să oprească încălzirea globală și schimbările climatice. În august 2018, a devenit o figură proeminentă pentru începerea primei greve școlare pentru climă, în față clădirii Parlamentului suedez. În noiembrie 2018, ea a vorbit la TEDxStockholm; în decembrie același an s-a adresat Conferinței Națiunilor Unite pentru Schimbările Climatice, iar în ianuarie 2019 a fost invitată să vorbească la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel