Gogoși de post. Ies pufoase și aromate

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Ții post ți parcă îți surâde ideea de a face niște gogoși pufoase și aromate? Iată rețeta de post pe care ți-o propunem...

Ingrediente

- 500 g făină
- 1 linguriţă cu vârf de zahăr
- 6 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă
- 350-400 ml apă călduţă
- 2-3 linguri ulei
- arome după preferinţa: vanilie, coajă de lămâie sau portocală, rom, scorţişoară
- 1 praf de sare, cât se ia cu 3 degete
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră vanilat pentru decor

Cum se prepară

Se cerne făina, ca să se aerisească şi să se elimine eventualele corpuri străine. Se adaugă drojdia uscată şi zahărul şi se amestecă. Dacă folosiţi drojdie proaspătă, aceasta se lichefiază cu 1 linguriţă de zahăr şi se toarnă peste făină, scrie pofta-buna.com. Se adaugă sarea, aromele şi 400 ml de apă. Se amestecă totul, apoi se mai adaugă puţină apă dacă aluatul e prea tare. În general, mai e nevoie de 1-2 linguri de apă sau făină, în funcţie de gradul de umiditate al făinii şi al conţinutului în gluten.

Se începe frământarea, adăugând puţin câte puţin uleiul. Nu se frământă mult, e un aluat simplu, uşor, aşa că este nevoie doar să fie bine încorporate toate ingredientele. În 10 minute este gata. Se acoperă vasul cu aluat, apoi se lasă la cald până îşi dublează volumul. Se rup şi se modelează gogoşile, în forma şi mărimea dorită.  Se lasă la dospit 15 minute. Acum, se prăjesc în ulei încins, la foc potrivit. Când sunt aurii, se întorc pe partea cealaltă, iar când sunt aurii pe ambele părţi, se scot în strecurătoare sau pe şerveţele de hatie.

Dacă vreţi să le faceţi coapte în cuptor, le aşezaţi în tava tapetată cu hârtie de copt, imediat după modelare. Se lasă 15 minute la dospit, apoi se coc în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 de grade), până când sunt aurii. Se pot lăsa simple sau se umplu cu gem fin de orice fel. Umplerea se poate face cu o seringă specială sau cu un poș cu dui. Se pudrează cu zahăr farin sau se glasează cu fondant de patiserie.

- Image by wirestock on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel