Giurgiu: Liderul local al USR spune că va face plângere la ÎCCJ pentru neregulile constatate în secţia de la Singureni

Preşedintele organizaţiei judeţene a USR Giurgiu, Cosmin Andronache, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că USR Giurgiu va face plângere la ÎCCJ cu privire la neregulile din secţia 209 de la Singureni, judeţul Giurgiu, amenajată în incinta Primăriei.

'Vrem să mulţumim tuturor alegătorilor care au susţinut Alianţa 2020 USR PLUS la aceste alegeri. Scorul este unul binemeritat, avem o creştere de 400% faţă de scorul din 2016 al USR, 11,57% e un procent incredibil pentru un judeţ pe care mulţi îl considerau roşu.

Dar în ziua votului am sesizat mai multe nereguli, cele mai multe au fost la secţia de votare 209 din Singureni care a fost amenajată în primărie şi a avut asistenţa primarului localităţii în tot timpul votării, a intrat de multe ori chiar în secţie fără ca acesta să aibă dreptul legal de a sta în secţie', a declarat Cosmin Andronache. Reprezentanţii USR Giurgiu spun că primarul din Singureni era cu grătarul încins în curtea Primăriei şi cei care mergeau la vot mai întâi mâncau ceva, după aceea votau, iar reprezentantul USR, o voluntară din Bucureşti, a spus că 'nu s-a simţit în siguranţă'.

'Totul a început sâmbătă seara când au fost depuse cererile pentru urna mobilă, delegata noastră, o voluntară din Bucureşti, a început să se uite pe ele şi a observat neconformităţi. Multe acte doveditoare care să ateste imposibilitatea deplasării erau de-a dreptul puerile, aveau boli de piele, externări de acum 3-4 ani. Când a semnalat aceste lucruri, primarul localităţii a intrat în secţie, a smuls dosarul cu cereri şi i-a spus că nu are dreptul să se uite.

A încercat să depună o contestaţie către preşedintele secţiei de votare şi aceasta a refuzat înregistrarea pe motiv că mai e timp până seara, iar refuzul acesta este condamnat prin lege. Noi, de la USR Giurgiu, am semnalat BEJ care a semnalat secţia de votare, iar aici contestaţia noastră a fost respinsă. Am contestat şi la BEC unde contestaţia a fost, de asemenea, respinsă', a adăugat Cosmin Andronache.

El spune că USR Giurgiu a depus sesizări şi la IPJ Giurgiu cu privire la neregulile constatate la secţia de votare 209 de la Singureni şi nu se va opri aici. 'Mai există o cale de atac la ÎCCJ, avem sesizări depuse şi la Poliţie pentru studierea documentelor doveditoare a urnei mobile. Noi o să ne luptăm în continuare pentru că e o datorie morală faţă de delegata noastră care a suportat peste 24 de ore un stres teribil', a completat Cosmin Andronache. Reprezentanţii USR Giurgiu mai spun că 'haosul' la Singureni era 'total' în ziua votului de duminică, 26 mai, şi consecinţele acestuia au ieşit la iveală la numărătoare, când s-a constatat că 'există mai multe buletine de vot în urnă decât votanţi', iar pe listele suplimentare au votat aproximativ trei sute de oameni în condiţiile în care pe listele permanente erau aproximativ opt sute. La conferinţa de presă a USR Giurgiu au mai participat şi coordonatorul de extindere al USR Giurgiu, Gigi Secară, şi reprezentantul organizaţiei de pensionari, Tudor Joiţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel