EXCLUSIV  Ghiveci picant de legume a la Cezar Osiceanu. Secretul „fericirii” care vă va face să vreți încă o porție / foto

Pilotul Cezar Odiceanu vă propune o rețetă delicioasă în ultima săptămână din Postul Crăciunului: ghiveci picant de legume. Dacă mâncați de dulce, puteți pune parmezan pentru un gust și mai special.

„Mai este puțin și se va termina și postul Crăciunului, dar până atunci mai trebuie să mâncăm, nu? Așa că pentru pofticioșii mari și mici, azi vom face un ghiveci picant de legume a la Cezar.

Pentru aceasta vom avea nevoie de:

Un gogoșar mare și bosumflat tăiat fâșii subțiri

2 ardei grași verzi și unul galben tăiați fâșii subțiri

2 ardei kapia tăiați fâșii subțiri

2 cepe albe și 2 cepe roșii tăiate rondele

Câte un ardei iute verde și roșu tăiat felii rotunde și un pic mai groase

3 dovlecei tăiați felii potrivit de groase

3 cartofi albi tăiați felii potrivit de groase

O căpățână de usturoi tăiată felii

2 morcovi groși și arțăgoși tăiați fâșii

O țelină tăiată fâșii

Un pumn de roșii cherry

Mirodenii: curry, piper, boia dulce

Verdeață proaspătă tocată

Parmezan ras

Un pahar mare de vin alb

2 vinete tăiate cubulețe

O cutie mică de boabe de porumb

Câteva verze de Bruxelles”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.

Mod de preparare pentru ghiveci picant de legume a la Cezar Osiceanu


„Și acum să începem! Secretul „fericirii” îl constituie trasul la tigaie separat al fiecărui ingredient în parte (mai puțin boabele de porumb), așa încât vom proceda în consecință.

Iată cartofii și verzele de Bruxelles trase la tigaie și peste care am pus boabele de porumb. Peste rondelele de ceapă alba vom pune curry, ceea ce le va colora frumos și, în plus, le va da și o aromă deosebită.

Pe măsură ce tragem la tigaie fiecare ingredient, le așezăm apoi într-o tavă și vom amesteca ușor pentru omogenizare, turnând la final paharul de vin.

Ajunși aproape de final, vom introduce tava noastră la cuptor pentru 10-15 minute, la foc mediu, iar când o vom scoate vom adăuga (sau nu) parmezanul ras și apoi verdeața proaspătă tocată mărunt. Culoare, miros, gust și savoare, toate într-o farfurie, așa încât: poftă bună vă doresc!”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.

VEZI ȘI: Varză de Bruxelles a la Cezar Osiceanu. E absolut gustos atât în variantă de post, cât și de dulce

Tagliatelle în sos picant a la Cezar Osiceanu. Cea mai bună rețetă

Ghiveci de legume cu ciuperci a la Cezar Osiceanu. Ingredientul care dă gustul minunat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel