Germanii au spionat pentru americani: NSA a știut timp de 10 ani ce se întâmplă în Europa

Serviciile secrete din Germania sunt investigate în prezent, existând suspiciunea că acestea ar fi spionat oficiali și companii europene pentru cei de la NSA.

În urma presiunii exercitate de unele partide politice din opoziție, biroul procurorului federal din Germania a anunțat că a pornit o investigație asupra serviciilor secrete din țară și asupra practicilor acestora din ultimii 10 ani. Ziarul Der Spiegel a publicat recent un material conform căruia, timp de zece ani de zile, între 2003 și 2013, serviciile secrete nemțești ar fi spionat oficiali și companii din Europa pentru americanii de la NSA.

Ca urmare a dorinței partidelor din opoziție de a obține mai multe informații de la guvernul Merkel, procurorul va fi audiat ulterior de către o comisie parlamentară în fața căreia trebuie să prezinte rezultatele investigațiilor. Der Spiegel susține că BND (serviciul secret federal) a șters nu mai puțin de 12.000 de adresa de IP, adrese de e-mail și numere de telefon ale diverselor persoane care fuseseră spionate, scrie playtech.ro.

Conform Reuters, Franța a fost probabil cea mai afectată țară de către acest program. Atât organizațiile guvernamentale, cât și unele dintre marile companii s-au aflat în atenția germanilor. Vestea că BND și-a spionat proprii cetățeni pentru agențiile americane i-a iritat pe mulți, acesta nefiind primul scandal de acest fel. După cum probabil vă amintiți, în urmă cu doi ani s-a aflat că NSA înregistra toate convorbirile cancelarului Angela Merkel. Un nou scandal de acest fel ar afecta și reputația americanilor, dar mai ales pe cea a agenției secrete din Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel