Germania vrea să expulzeze un număr record de solicitanți de azil respinși în 2017

Germania a expulzat anul trecut un număr record de 80.000 de imigrați cărora li s-a respins cererea de azil, iar acest număr va fi și mai mare în 2017, a declarat un oficial de top, în contextul în care cancelarul Angela Merkel încearcă să recâștige votanții conservatori până la alegerile legislative din septembrie, potrivit Reuters.

Peter Altmaier, șeful de cabinet al lui Merkel, a declarat pentru ediția de duminică a cotidianului Bild că aproape jumătate dintre cele 700.000 de solicitări de azil înaintate în 2016 au fost respinse, un indiciu că în acest an se va ajunge la un nou record de expulzări, potrivit Agerpres.

Pentru a-i împăca pe conservatorii deranjați de decizia lui Merkel din 2015 de a deschide granițele Germaniei pentru refugiați, liderii partidului creștin-democrat (CDU) au făcut eforturi să obțină expulzarea mai multor imigranți ale căror aplicații au fost respinse sau străini care au comis infracțiuni.

Altmaier a spus că este important ca aceste persoane să fie trimise cât mai repede înapoi în țările lor pentru a menține un nivel ridicat al sprijinului public pentru sistemul de azil.

Germania a primit peste un milion de imigranți în ultimele 18 luni, majoritatea fugiți de războaiele și problemele din Siria, Irak și Afganistan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel