George Ivaşcu, probleme la Ministerul Culturii: Consecinţe extrem de grave

George Ivașcu
George Ivașcu

George Ivaşcu, ministrul Culturii, a subliniat care este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă instituţia pe care o conduce.

Problemele de natură litigioasă se numără printre "cele mai dificile" situaţii cu care se confruntă Ministerul Culturii, "cu posibile consecinţe extrem de grave pentru statul român, de pierderi financiare şi materiale de mari dimensiuni", a afirmat, vineri, ministrul de resort, George Ivaşcu. 

"Multiple litigii de natură generală şi referitoare la probleme de patrimoniu - clădiri, terenuri, obiecte de artă - şi a avizărilor şi autorizaţiilor pe care trebuie să le emită Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Probleme particulare - ca problema 'Cuminţenia Pământului', situaţia Muzeului şi Castelului Peleş, problema Muzeului Bran, care este evacuat de către proprietari şi care, în sfârşit, a fost relocat. Probleme grave, cu un puternic impact financiar şi economic a situaţiilor de insolvenţă în care se află RADEF şi Coresi şi care trebuie corect şi legal administrate, în interesul statului român", a declarat George Ivaşcu, la Palatul Victoria, unde şi-a prezentat bilanţul activităţii la şase luni de la preluarea mandatului. 

El a mai spus că "o altă preocupare permanentă" a Ministerului Culturii este legată de domeniul legislativ. "Avem ca obiective principale să demarăm, prin echipe complexe, multidisciplinare, cu un aport definitoriu al experţilor şi practicienilor din fiecare domeniu, într-un proces amplu de dialog şi transparenţă, următoarele: pachetul legislativ din domeniul culturii şi conexe cu modificări, completări de diverse acte normative, finalizarea şi legalizarea Codului patrimoniului, elaborarea şi implementarea Strategiei naţionale pentru cultură pe termen lung", a mai afirmat ministrul Culturii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel