Urmărește emisiunea live


Gelu Voican Voiculescu, din nou în Piața Universității: Nu îmi e frică

Gelu Voican Voiculescu
Gelu Voican Voiculescu

Fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu a spus, duminică, după ce a participat la slujba de comemorare a eroilor Revoluției, că nu i-a fost teamă acum 30 de ani și nu îi este frică nici azi. Acesta a făcut referire la incidentul de sâmbătă când a fost huiduit și lovit cu o cârjă în cap.

Gelu Voican Voiculescu a participat, sâmbătă, la un eveniment în Piața Universității, unde s-au comemorat eroii Revoluției din 1989. El a fost huiduit, îmbrâncit și, ulterior, lovit în cap cu o cârjă, el plecând din centrul Capitalei sângerând. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru ca el să poată părăsi perimetrul din Piața Uniiversității.

El a participat și duminică la un eveniment similar, organizat la monumentul Eroilor, de lângă sediul Ministerului de Interne. Voican Voiculescu a fost întrebat de jurnaliști cum comentează evenimentul de sâmbătă și dacă nu i-a fost teamă să vină la o astfel de manifestare.

„(Evenimentul de sâmbătă este - n. red.) regretabil. (...) Dacă nu mi-a fost teamă acum 30 de ani, nu poate să îmi fie teamă astăzi", a spus sursa citată, subliniind că „dosarul Revoluției nu s-a judecat".

Fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu a fost prezent, duminică dimineața, la monumentul Revoluției, situat lângă sediul Ministerului de Interne, la o slujbă religioasă de comemorare a eroilor căzuți la evenimentele sângeroase din decembrie 1989.

Gelu Voican, lovit în cap

Prezența sa la momentul comemorativ vine în contextul în care, sâmbătă, el a fost prezent în Piața Universității, la un eveniment similar și a fost îmbrâncit și huiduit de mai multe persoane nemulțumite că fostul vicepremier a venit la acea manifestație. Un bărbat chiar l-a lovit în cap cu un baston, Gelu Voican Voiculescu părăsind Piața Universității sângerând.

Bărbatul care a l-a lovit în cap cu o cârjă a fost găsit de oamenii legii și a fost dus la audieri, Gelu Voican Voiculescu depunând o plângere împotriva individului de 68 de ani.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii, informează Mediafax.

Recent, el a fost în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluției Române, instituție pe care o conduce. Mai multe organizații civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sâmbătă, evenimentul a fost anulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel