Gargara cu sare și bicarbonat, remediul pentru numeroase afecțiuni. Cum se face corect

Gargara cu sare și bicarbonat, remediul pentru numeroase afecțiuni. Cum se face corect  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Gargara cu sare și bicarbonat, remediul pentru numeroase afecțiuni. Cum se face corect / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Gargara cu sare și bicarbonat este cel mai cunoscut leac din bătrâni pentru diminuarea durerilor în gât. Este dezinfectant și antiinflamator, fapt ce contribuie și la reducerea inflamației amigdalelor.

Gargara cu sare și bicarbonat de sodiu este un remediu ieftin și ușor de pus în aplicare. Sarea este un dezinfectant natural, care ajută la prevenirea și tratarea infecțiilor locale, iar bicarbonatul de sodiu împrospătează respirația, previne apariția aftelor bucale și contribuie la vindecarea acestora.

Gargara poate fi făcută atât de adulți, cât și de copiii de peste șapte ani. În cazul în care gustul nu este unul plăcut, puteți adăuga miere (și aceasta are proprietăți antibacteriene și antifungice).

Cum se face corect gargara cu sare și bicarbonat de sodiu?

Pentru acest remediu aveți nevoie de o lingură de bicarbonat de sodiu, o jumătate de lingură de sare și 100 de mililitri de apă călduță. Încălziți apa, adăugați bicarbonatul de sodiu și sarea și amestecați bine.

Se face gargară aproximativ 1-2 minute, de 3-5 ori pe zi. Din soluția pregătită, luați o gură suficient de mare și duceți-o, fără să înghițiți, în partea din spate a gâtului, Lăsați capul ușor pe spate și începeți să faceți gargara. Astfel, apa sărată va acționa asupra locului dureros și va distruge bacteriile.

Dacă suspectați că aveți infecție bacteriană în gât, nu clătiți și gura cu aceeași apă. Luați, din nou, o gură din amestecul pregătit și clătiți separat cavitatea bucală. În acest fel, vă asigurați că mențineți infecția la nivelul gâtului, fără să riscați să o extindeți la nivelul întregii guri.

În cazul în care faceți gargară de mai multe ori pe zi și, din greșeală, înghițiți apă cu sare și cu bicarbonat, trebuie să aveți în vedere efectul ușor deshidratant al acesteia. De aceea, după aproximativ 15 minute de la gargară, este indicat să beți un pahar cu apă.

Care sunt beneficiile gargarei cu sare și bicarbonat?

Gargara cu sare și bicarbonat de sodiu are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată care sunt acestea.

Ameliorează durerea de gât

Primul și cel mai important beneficiu al gargarei cu sare și bicarbonat este că ameliorează durerea de gât. Soluția neutralizează acizii prezenți în gât și în cavitatea bucală, generând un pH neutru și echilibrat. Acest lucru ameliorează durerea și reduce inflamația.

Calmează durerile dentare

Gargara acționează și asupra virusurilor și bacteriilor care provoacă durerile de dinți. Pentru un efect de albire a dinților, se recomandă adăugarea unei jumătăți de linguriță de bicarbonat de sodiu în pasta de dinți.

Reduce simptomele alergiilor

Alergiile pot duce la inflamații ale gâtului, care provoacă durere și disconfort. Aceste simptome pot fi ameliorate cu ajutorul gargarei cu apă, sare și bicarbonat,

Calmează tusea

Prin acțiunea apei sărate, în combinație cu bicarbonatul de sodiu, mucusul prezent la nivelul gâtului este eliminat. Astfel, iritația din gât va dispărea, fapt ce va duce la calmarea tusei.

Elimină respirația neplăcută

Mirosul neplăcut din gură va fi dat uitării, după ce veți încerca gargara cu sare și bicarbonat. Soluția îndepărtează bacteriile responsabile de respirația neplăcută. Pentru o respirație cu adevărat proaspătă, puteți adăuga câteva picături de ulei esențial de mentă sau eucalipt, conform BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel