Găluște cu prune. Desertul de sezon aromat și parfumat: Rețeta

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Găluștele cu prune reprezină desertul acestei perioade pline de arome. Iată cum se prepară.

Ingrediente

700 g cartofi albi vechi făinoşi
150 – 160 g făină
2 ouă medii
50 – 60 g griș
1 vârf cuţit sare
180 g pesmet 
cca 70 -75 g zahăr 
40 g unt 
6 prune
2-3 linguri zahăr

Vezi și: Tort de casă "3 pahare". Rețeta ușoară, dar fabuloasă

Cum se prepară găluştele cu prune

Pentru început, spălăm prunele, le ştergem bine şi le tăiem în jumătăţi. Le punem într-o farfurie şi le pudrăm cu 2-3 linguri de zahăr, potrivit lauraadamache.ro. Spălăm cartofii şi îi punem la fiert întregi, nu îi curăţăm şi nici nu îi tăiem. Cartofii se fierb la foc mic, în acest fel evităm crăparea cojii. Dacă avem o coajă crăpată, cartoful absoarbe apa şi aluatul va înghiţi mai multă făină. După ce cartofii au fiert, îi scoatem din apă şi îi lăsăm să se răcească.

Cât timp fierb cartofii, topim untul într-o tigaie antiaderentă, pe foc mic, şi adăugăm pesmetul. Îl rumenim pentru câteva minute. Când capătă o culoare aurie, stingem focul şi adăugăm zahărul. Zahărul se adaugă întotdeauna după ce stingem focul. Dacă doriţi, puteţi adăuga în pesmet şi puţină scorţişoară. Amestecăm bine şi îl lăsăm să se răcească complet.

După ce s-au răcit, curăţăm cartofii şi dăm prin razătoarea cu găuri mici. Adăugăm ouăle, sarea, făina şi grișul şi amestecăm. Consistența aluatului trebuie să fie uşor lipicioasă. Găluştele se vor modela fără probleme, dacă vom avea mâinile în permanenţă udate cu apă.

Vezi și: Prăjitura preferată a suedezilor. Rețeta de Kkladkaka: Este excelentă!

Umplem o oală cu apă şi o punem la fiert. În momentul în care începe să fiarbă, adăugăm 1 lingură cu ulei şi ½ linguriţă rasă sare.
Cu mâinile ude (după fiecare găluşcă, ne udăm din nou mâinile cu apă), rupem bucăţele din aluat şi le aplatizăm. Punem în centrul fiecăreia câte o jumătate de prună, apoi închidem aluatul şi îi dăm o formă de găluşcă.

Aşezăm găluştele cu prune formate pe un platou întins udat şi el cu apă. Punem găluştele în oală, câte 3-4 deodată, şi le fierbem până când se ridică singure la suprafaţă. Nu punem foarte multe găluşte deodată la fiert pentru că se pot lipi între ele. Le scoatem cu o paletă cu găuri şi le punem direct în tigaia cu pesmet. Le rotim pe toate părţile, astfel încât să fie perfect învelite în crocantul pesmet. Se pot servi calde sau reci.

Vezi și: Tort crocant fără coacere. Ai nevoie doar de 5 ingrediente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel