Gadget-uri anti-stres pentru șoferi

masina biometrica ford
masina biometrica ford

Cercetătorii de la Ford caută modalități de măsurare și de monitorizare a temperaturii corporale, a pulsului, a respirației și a palmelor transpirate, care să calculeze cât ești de stresat la volan, potrivit Huffington Post.

Cercetătorii vor să dezvolte o tehnologie care să blocheze apelurile telefonice pentru câteva minute, cât timp șoferul face o manevră periculoasă. Tehnologia Ford  va monitoriza nivelul zahărului din sânge și activitatea stomacului prin senzori aflați pe centura de siguranță. Sistemul este conceput pentru a reduce riscul accidentelor rutiere, dar și pentru a facilita utilizarea gadget-urilor în timpul condusului.

Ford a conceput sisteme bazate pe senzori, care să determine dacă șoferul face o manevră de rutină, precum mersul pe autostradă. Managerul de design al vehicolului de la Ford Research and Innovation, Gary Strumolo, menționează că "dotările vehicolului aflate încă în cercetate reprezintă oportunități care ne ajută să aplicăm un sistem inteligent de luare a deciziilor, și care să simplifice experiența condusului."

O problemă întâmpinată de producători este reprezentată de monitorizarea mașinii. Clienții nu vor să fie supravegheați și vor să le fie respectată intimitatea. Allan Hall, purtătorul de cuvânt de la Ford, afirmă că "initimitatea clienților este foarte importantă pentru companie" și că opțiunea care presupune monitorizarea mașinii nu va transmite informații în afara mașinii, ci vle va folosi în timp real doar pentru utilizarea eficientă a mașinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel