Gabriela Firea, propunere după dispariția lui Radu Beligan

Voi propune Consiliului General ca piațeta dintre Bd. Carol I și Bd. I.C. Brătianu să poarte numele maestrului Radu Beligan. Voi introduce pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care piațeta situată în vecinătatea Ministerului Agriculturii, vis-a-vis de Teatrul Național, la intersecția dintre Bd. Carol I și Bd. I.C. Brătianu să poarte numele maestrului Radu Beligan, precizează Primarul General al Capitalei.

Timp de peste șapte decenii, maestrul Radu Beligan a marcat scena mai multor teatre bucureștene și naționale, fiind unul din principalii reprezentanți ai generației de aur teatrului românesc. Această carieră artistică de excepție merită pe deplin omagiul nostru, al bucureștenilor. Am toată convingerea că propunerea va fi acceptată de consilierii generali.

Proiectul de hotărâre va conține un articol prin care se va abroga art. 2 alin b, din HCGMB nr. 31/2003, care prevede că numele unor persoane pot fi atribuite unor de străzi sau altor spații urbane după cel puțin 3 ani de la încetarea din viața a persoanei în cauză. Această restricție care există în prezent în cazul denumirilor străzilor și spațiilor urbane din Capitală nu se justifică în niciun fel în cazul maestrului Radu Beligan.

[citeste si]

Sunt convinsă că ceea ce reprezintă astăzi Radu Beligan pentru bucureșteni va fi la fel de prezent în sufletul acestui oraș mulți ani de acum încolo. Prin urmare nu văd niciun motiv să așteptăm trei ani pentru a recunoaște public meritele deosebite ale marelui maestru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel