Dacă vrei să impresionezi, de Sărbători, poți pregăti delicioasele fursecuri denumite "Sărutul doamnei" (Baci di dama).
Ingrediente
Biscuiţi
- 2 ouă
- 150 g zahăr
- 100 ml ulei
- 50 ml lapte
- 30 g cacao
- 1 pliculeţ praf de copt
- 470 g făină
Crema
- 200 ml smântână pentru frişca îndulcită
- 125 g iaurt din lapte de cocos
Sirop
- 200 ml apă
- 30 ml rom sau esenţa de rom
Decor
- fulgi de nucă de cocos
- frunzulite de mentă
Cum se prepară
Vom începe cu biscuiţii. Punem într-un bol ouăle, zahărul, uleiul, laptele şi amestecăm până se încorporează toate. Peste acestea adăugăm şi praful de cacao, amestecăm şi punem şi praful de copt. În amestecul obţinut punem treptat făina şi începem să frământăm până obţinem un aluat care nu se lipeşte de mâini, potrivit pofta-buna.com.
Din acest aluat formăm biluţe de aproximativ 20 de grame fiecare pe care le aplatizăm uşor şi le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute. Nu vă speriaţi dacă în timpul coacerii biscuiţii se crapă, este normal. După ce am copt biscuiţii, îi lăsăm să se răcească bine și apoi îi scobim pe fiecare în mijloc cu ajutorul unui cuţitaş cu vârf ascuţit. Luăm fiecare biscuit şi îl umezim în interior cu lapte ajutându-ne de o pensulă.
Crema
Când terminăm, ne apucăm de cremă. Mixăm frişca până începe să se întărească, adăugăm iaurtul şi mixăm din nou. Am obţinut şi crema, aşa că ne putem apuca să umplem prăjiturelele. Luăm un poș de bucătărie cu ajutorul căruia vom umple fiecare biscuit, apoi îi vom lipi între ei. După ce am format delicioasele prăjiturele, le trecem prin siropul de rom și apoi le tăvălim prin nucă de cocos.
Ingrediente
150 g ciocolată amăruie
450 g ciocolată cu lapte
150 g unt de cocos
200 g smântână pentru frişcă
2 pliculeţe zahăr vanilat
250 g biscuiţi
1 lingură de rom
Ai nevoie de o tavă de cozonac 25 x 11 cm pentru asamblat prăjitura.
Cum se prepară
Pregătirea cremei de ciocolată
Într-o cratiţă cu strat ceramic punem ciocolată ruptă bucăţele, smântâna şi untul de cocos, potrivit secretelebucatarieinoastre.com. După ce ciocolata s-a topit şi crema este omogenă, adăugăm zahărul vanilat şi romul. Amestecăm şi lăsăm deoparte. Tava de chec o îmbrăcăm cu folie alimentară sau cu hârtie de copt în cazul meu.
Asamblarea prăjiturii
Pe fundul tăvii turnăm un strat subţire de ciocolată, peste care aşezăm pe lăţime biscuiţii. Turnăm un alt strat de ciocolată şi mergem mai departe cu aşezatul biscuiţilor. Repetăm operaţiunea de încă 4-5 ori sau până când terminăm bicuitii şi crema de ciocolată. Binenteles că ultimul strat va fi de ciocolată.
Dăm prăjitura la rece pentru minim 5 ore sau până a doua zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu