Frunzele de orhidee se pot îngălbeni dacă faci această greșeală

Frunzele de orhidee se pot îngălbeni dacă faci această greșeală
Frunzele de orhidee se pot îngălbeni dacă faci această greșeală

Află în articol de ce se îngălbenesc și se încrețesc frunzele de orhidee.

Dacă ai observat că frunzele orhideei tale se îngălbenesc sau se încrețesc, află că acestea pot fi semnele unei boli ale plantei, rezultat din greșelile pe care le facem în îngrijire sau dintr-un proces complet natural care apare la unele orhidee, scrie Realitatea.net. Iată principalele 4 motive pentru care frunzele de orhidee se încrețesc și se îngălbenesc.

1. Frunzele de orhidee se îngălbenesc deoarece sunt prost udate. Trebuie să ai grijă să menții umiditatea ridicată a aerului și să uzi regulat orhideea. Dacă nu faci aceste lucru planta s-ar putea deshidrata, iar în timp vei observa încrețirea treptată, îngălbenirea și uscarea frunzelor de orhidee pe toate etajele plantei. Un alt semn care indică că anume aceasta este greșeala pe care o faci este că rădăcinile orhideei devin plate, ridate și uscate. 

2. Udarea prea intensivă a orhideei. Atenție însă, nici dacă o uzi prea des nu este bine. Astfel rădăcinile se inundă și devin îndepărtate de aer, așa că încetează să mai preia apă și substanțe nutritive. În acest caz vei observa că planta se clatină în ghiveci, iar frunzele devin galbene și mai apoi, chiar maronii.

3. Lipsa luminii. Ai mare grijă la iluminarea camerei. Frunzele de orhidee se îngălbenesc, de asemenea, din cauza iluminării slabe. Orhideea ar trebui mutată în cel mai luminos loc posibil și udarea ei ar trebui să fie limitată, mai ales toamna și iarna.

4. Temperatura aerului nepotrivită. Ai mare grijă și la temperatura camerei. Planta nu iubește nici temperaturile prea ridicate, nici pe cele prea scăzute. În ambele cazuri frunzele se pot îngălbeni, apoi se pot usca. Temperatura optimă pentru majoritatea speciilor variază între 20-22 grade Celsius. 

Ce simbolizează orhideea și cui e bine să-i oferi o astfel de floare?

Orhideele sunt ființe prodigioase, improbabile, fiice ale pământului sacru, ale aerului impalpabil și ale luminii cald, conform lui Guy de Maupassant. Sofisticata și fascinantă, orhideea este una dintre cele mai iubite specii florale. În spatele ei se află o istorie lungă alcătuită din mituri și legende care a determinat această plantă să capete mai mult de un sens.

Fiecare floare are un sens. De fapt, conform limbajului florilor, oferirea unei anumite specii florale cuiva depășește simplul gest de a dărui. Toate plantele transmit un mesaj care se poate schimba complet și în funcție de culoare și din acest motiv trebuie să fim atenți la toate aspectele diverse. Astăzi vom descoperi istoria și semnificația din spatele orhideei , simbolul eleganței prin excelență.

Orhideea a fost dintotdeauna un simbol al feminității și frumuseții absolute. Nu întâmplător, din cele mai vechi timpuri bărbații erau gata să treacă prin foc și sabie pentru a-i dărui iubitei o orhidee. Peste tot în lume, această floare este învăluită în superstiții și legende. De exemplu, în China, să dăruiești cuiva o orhidee înseamnă să îi urezi bogăție, bunăstare și prosperitate. În Japonia, orhideea este asociată cu echilibrul spiritual și puterea interioară. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel