Ce simbolizează orhideea și cui e bine să-i oferi o astfel de floare?

Foto Ilustrativ/Pexels Aldo Fernandes Azevedo
Foto Ilustrativ/Pexels Aldo Fernandes Azevedo

Orhideele sunt ființe prodigioase, improbabile, fiice ale pământului sacru, ale aerului impalpabil și ale luminii cald, conform lui Guy de Maupassant. 

Sofisticata și fascinantă, orhideea este una dintre cele mai iubite specii florale. În spatele ei se află o istorie lungă alcătuită din mituri și legende care a determinat această plantă să capete mai mult de un sens.

Fiecare floare are un sens. De fapt, conform limbajului florilor, oferirea unei anumite specii florale cuiva depășește simplul gest de a dărui. Toate plantele transmit un mesaj care se poate schimba complet și în funcție de culoare și din acest motiv trebuie să fim atenți la toate aspectele diverse. Astăzi vom descoperi istoria și semnificația din spatele orhideei , simbolul eleganței prin excelență .

Ce simbolizează orhideea?

Orhideea a fost dintotdeauna un simbol al feminității și frumuseții absolute. Nu întâmplător, din cele mai vechi timpuri bărbații erau gata să treacă prin foc și sabie pentru a-i dărui iubitei o orhidee.

Peste tot în lume, această floare este învăluită în superstiții și legende. De exemplu, în China, să dăruiești cuiva o orhidee înseamnă să îi urezi bogăție, bunăstare și prosperitate. În Japonia, orhideea este asociată cu echilibrul spiritual și puterea interioară.

Mitul orhideei

Conform mitologiei grecești, apariția orhideei pe Pământ ar deriva dintr-o dramă. Orchis era fiul unei nimfe și al unui satir. S-a remarcat prin frumusețea ei, prin curaj și, de asemenea, prin pasiune. Cu toate acestea, îndrăzneala a fost cea care a trădat-o pe Orchis.

De fapt, băiatul s-a îndrăgostit de o preoteasă a zeului Dionysos și a încercat să o seducă împotriva voinței ei. Acest gest a dezlănțuit mânia lui Dionysos care l-a făcut să se rupă în bucăți de animalele pădurii.

Celorlalți zei, însă, le-a părut rău pentru Orchis și au decis să-l transforme într-o floare care să fie simbolul tuturor calităților pe care tânărul nu le avea. Orchis era disprețuitor, în timp ce floarea lui ar fi fost delicată. Exuberanța lui s-ar transforma în fragilitate.

Astfel s-a născut orhideea pentru grecii antici. Singurele trăsături care s-au păstrat ale băiatului au fost frumusețea și o forță minimă, plasate în rădăcinile plantei. Deloc surprinzător, Orchis înseamnă „testicul”, definiție care rămâne și astăzi termenul „orhidee” tocmai pentru că rădăcinile sunt puternice și reprezintă masculinitatea. Acest aspect ar fi demonstrat și de forma particulară a florii.

Semnificația orhideei pe baza culorii sale

Alb: orhideea albă a fost întotdeauna un simbol al purității și al inocenței. În mod normal este dat cuiva față de care simți o afecțiune profundă, chiar dacă în cuplu poate fi confundat ca pecetea unei iubiri care depășește doar pasiunea.

Dacă există vene de altă culoare, semnificația se poate schimba ușor. De exemplu, o orhidee albă cu vene galbene este un simbol al iubirii pure.

Roz: când este roz, orhideea este emblema feminității, grației și bucuriei. În mod normal, este oferit cadou cu ocazia celei de-a 14 -a aniversări a nunții.

Portocaliu: nu atât de ușor de găsit, aceste orhidee simbolizează curajul și mândria, la fel ca culoarea care le caracterizează.

Galben: Orhideea galbenă reprezintă prietenia și relația de încredere și loialitate dintre doi prieteni adevărați. Din acest motiv, în mod normal este oferit unui prieten atunci când acesta a atins un obiectiv important, dar mulți îl consideră perfect cadou cu ocazia celei de-a 28-a aniversări a nunții.

Albastru: în general, albastrul este culoarea liniștii și a reflexiei. Combinat cu orhideea, o face floarea păcii. Așa că se dovedește a fi cadoul perfect de reconciliat după o ceartă.

Mov: atunci când cea mai rafinată floare întâlnește culoarea mistică prin excelență, nu poți să nu fii fascinat de ea. Orhideea violet este un simbol al regalității și al admirației pentru persoana căreia i se dăruiește.

Sursa: Al Feminille

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel