Friptura se va topi în gură: respectă câțiva pași simpli, dar foarte importanți

Friptura se va topi în gură, respectă câțiva pași simpli, dar foarte importanți. Sursa foto: freepik.com
Friptura se va topi în gură, respectă câțiva pași simpli, dar foarte importanți. Sursa foto: freepik.com

Gătitul cărnii nu este atât de ușor, iar multe gospodine se plâng că friptura prea uscată.

 

Cu toate acestea, gospodinele cu experiență știu ce trebuie făcut pentru ca friptura să se topească literalmente în gură. Pentru asta trebuie respectați câțiva pași simpli, dar foarte importanți.

Metoda 1. Este necesar să se facă o marinadă pe bază de apă minerală. Totul este foarte simplu. Peste bucățile de carne de porc sau vită toarnă apă carbogazoasă. Carnea trebuie ținută în apă carbogazoasă circa 4 ore. Nu uita să pui oala cu carne în frigider. Dacă dorești să faci o mâncare mai picantă, poți adăuga ceapă, verdeață și condimente în oala cu carne și apă carbogazoasă.

Un mod incredibil de a refolosi pâinea: prepară un desert fabulos cu prune și banane

Metoda 2. De asemenea, toarnă peste carne un pahar de suc de lămâie sau portocale, diluat cu apă plată. Carnea trebuie ținută în acest amestec jumătate de oră. Drept rezultat, friptura va fi incredibil de moale și delicată.

Metoda 3. Această opțiune implică utilizarea vinului. Este suficient să torni, pur și simplu, un pahar de vin peste bucățile de carne. Ține carnea în vin o oră.

Desert delicios cu nucă de cocos: fără coacere și fără aluat. Rețeta este simplă și rapidă

Metoda 4. Poți turna peste carnea de porc sau pui sos de soia. Carnea trebuie ținută în sosul de soia jumătate de oră.

Metoda 5.  Amestecă 250 ml de apă fiartă, cu o o jumătate de lingură de sare și o lingură de piper negru. Toarnă amestecul peste carne și dă oala în frigider pentru 4 ore.

 

Friptură, gătită la cuptor

 

Pentru a fi pregătită în cuptor,  carnea  trebuie frecată cu ulei  și asezonată cu sare și piper. Leagă bucata de carne cu o sfoară și introdu câteva crenguțe de  rozmarin. Carnea se rumenește într-o tigaie antiaderentă cu 3 linguri de ulei și un cățel de usturoi cu coajă. 

Plăcintă fabuloasă cu mere și fulgi de ciocolată: toată lumea va fi în extaz

După ce carnea este aurie, se adaugă un pahar de vin și se mai călește încă 5 minute. În acest moment, transferă carnea în tava de copt, unsă cu ulei. Acoperă carnea cu lichidul din tigaie și dă tava la cuptor. Gătește carnea în cuptor, timp de 50 de minute, la 160°C.

Friptura poate fi servită cu o salată mixtă proaspătă cu legume de sezon, legume preparate la abur (morcovi, broccoli, fasole verde); ceapă roșie caramelizată; conopidă gratinată sau roșii cherry confiate. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel