Fostul Principe Nicolae, dezvăluiri-cheie. "Am o părere de rău, dar ştiu că mă voi reîntoarce"

Nicholas De Roumanie Medforth-Mills a făcut câteva dezvăluiri legate de Familia Regală.

În cartea "Drumul spre casă. Dialog cu PRINCIPELE NICOLAE AL ROMÂNIEI", fostul Principe Nicolae a povestit lucruri neștiute de la prima sa vizită pe tărâm românesc din 1992 la hotărârea de a se stabili în România în 2012.

VEZI ȘI: De ce a fost scos Nicolae din linia de succesiune a Regelui Mihai

Întrebat despre imaginile de la plecarea Familiei Regale din România, după vizita din 1992, în care avea lacrimi în ochi, nepotul Regelui Mihai spunea: "Sincer să fiu, nu ştiu de ce am plâns atunci, aşa cum nu ştiu nici de ce plângeam ori de câte ori plecam din România. Cred că era vorba despre un amalgam de emoţii puternice pe care le acumulam în timpul vizitelor. Dar ţin minte că am simţit dintotdeauna o legătură emoţională aparte cu România. Poate că se datora istoriei familiei mele sau poate pur şi simplu ţării şi poporului român; cert este că mereu am resimţit această legătură aparte.

Mulţi ani, ori de câte ori plecam din România, îmi venea să plâng, tot aşa cum, ori de câte ori zburam spre România, eram fericit, entuziasmat, emoţionat. Plângeam tot timpul în avion, fără un motiv anume. Mi se întâmpla aşa de fiecare dată, parcă apăsam pe un buton. România a început să prindă rădăcini în sufletul meu de când am venit aici prima oară, în 1992, şi cred că totul se datorează nu atât experienţei în sine, cât mai ales oamenilor pe care i-am cunoscut aici.

Probabil că prima dată când nu mi s-a mai întâmplat să plâng la plecarea din România a fost acum şase ani. Chiar şi astăzi parcă am o părere de rău de fiecare dată când plec din ţară, dar ştiu că mă voi reîntoarce".

VEZI ȘI: Cum arată sora fostului Principe Nicolae, cea care i-a luat locul după decizia Regelui Mihai

Personalitate preferată dintre regii României

Fostul principe a povestit în volumul "Drumul spre casă" și care este personalitatea sa preferată dintre regii României.

"Pot spune că Regele Carol I a avut cel mai mare impact asupra mea. A fost adus de români din Germania şi, ajuns aici, a devenit peste noapte conducătorul unei naţiuni, punând bazele României moderne.

A fost un om cu viziune, puternic, hotărât, şi a dat dovadă de foarte mult curaj, de energie şi răbdare. Cred că la început nu i-a fost uşor, ştiind atât de puţin despre ţară, despre oameni, despre societatea în ansamblul ei, să-şi asume rolul de a transforma România într-una dintre ţările importante ale Europei. Carol I a venit aici, iar politicienii şi naţiunea şi-au pus mari speranţe în el, şi, într-adevăr, a devenit un mare rege", spunea Nicholas De Roumanie Medforth-Mills.

Pornind de la dialogul iniţiat de istoricul Filip-Lucian Iorga, volumul "Drumul spre casă" îşi propune să-l prezinte românilor pe nepotul Majestăţii Sale Regelui Mihai: de la prima sa vizită pe tărâm românesc din 1992 la hotărârea de a se stabili în România în 2012.

VEZI ȘI: Ce avere va moșteni principele Nicolae după decizia radicală a Regelui Mihai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel