Focșani: Spitalul Județean, fără bani de salarii

focsani
focsani

Cea mai importantă unitate medicală din Focșani, Spitalul Judeţean, nu mai are bani pentru fondul de salarii. Din luna iulie, spitalul și-a remunerat angajații din fonduri proprii, iar acum, în prag de sărbători, conturile destinate salariilor sunt goale.

Spitalul Județean din Focșani a preluat 37 de persoane în urma redistribuirii din spitalele Mărăşeşti şi Odobeşti în luna aprilie, ceea ce a determinat o mărire a fondului de salarii cu cel puţin 150.000 de lei. Acești bani pe care Ministerul Sănătăţii era nevoit să îi aloce, au asigurat salariile doar pentru lunile mai și iunie.

Din iulie, Spitalul Judeţean din Focşani a plătit lefurile din fonduri proprii, însă eforturile bugetare au secătuit resursele unității, aflată în imposibilitatea de a onora salariile pentru luna decembrie.

"Spitalul a acumulat datorii de 13 milioane de lei, iar acum ne aflăm în imposibilitatea de a plăti salariile angajaţilor", a spus Alina Pelin, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Sfântul Pantelimon din Focşani, Alina Pelin.

Potrivit reprezentanților CAS Vrancea, motivul pentru care medicii din Focșani riscă să rămână fără bani înainte de sărbători este clasificarea greșită a spitalului de către Minister. Din cauza acestei erori, fondurile destinate unității spitalicești din Vrancea au fost reduse, ceea ce a dus la acest impas financiar.

În condițiile în care problema nu va fi rezolvată, directorul Spitalului Județean Vrancea va dispune concedierea celor 37 de persoane preluate. Între timp, Casei Naționale de Sănătate i s-a intentat proces de către șeful unității spitalicești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel