Florin Cîțu îl contrazice pe Stelian Ion, care a spus că proiectul ”Anghel Saligny” nu a ajuns la Minister

foto gov.ro/ Stelian Ion și desființarea SIIJ
foto gov.ro/ Stelian Ion și desființarea SIIJ

Florin Cîțu îl contrazice pe Stelian Ion.

Premierul Florin Cîțu îl contrazice pe Stelian Ion, care a spus că proiectul „Anghel Saligny” nu a ajuns la Minister, motiv pentru care nu a emis aviz.

„Am verificat cu ministrul Dezvoltării - pe 25 august am trimis originalul la Ministerul Justiției. Eu vreau de la toți miniștrii să-și ia în serios treaba. Toți miniștrii trebuie să-și ia în serios treaba și atribuțiile, pentru că noi suntem acolo să guvernăm, nu să oprim proiecte care duc la dezvoltarea României. Sper că în guvern nu folosim funcția pe care o avem pentru a obstrucționa și pentru a face un abuz de funcție în activitatea guvernmentală”, a spus, miercuri după-amiază, premierul Florin Cîțu.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat miercuri că, în cazul proiectului care a declanșat scandalul în coaliția de guvernare, originalul nu a ajuns la minister. De aceea nu a fost dat avizul, a explicat ministrul Justiției.

Dan Barna s-a declarat deranjat de faptul că premierul Florin Cîțu ar fi amenințat cu trimiterea Corpului de Control la Ministerul Justiției din cauza lipsei avizului pentru programul propus de PNL și UDMR.

„Tactica cu amenințări cu Corpul de control care a fost folosită și în cazul Vlad Voiculescu este departe de a-i da credibilitate acestui premier... Toate opțiunile sunt pe masă”, a anunțat Dan Barna în cadrul unei conferințe de presă.

VEZI ȘI: Chirieac, despre ieșirea USR PLUS de la guvernare. ANALIZA MOMENTULUI înainte de ședința de Guvern

Amintim că ședința Guvernului de miercuri a fost suspendată din cauza intenției premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul „Anghel Saligny”, în ciuda opoziției reprezentanților USR PLUS.

Miniștrii USR PLUS se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și negocierea programului „Anghel Saligny”, a avertizat Dacian Cioloș.

„Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele legale, bineînțeles că va trece (azi, miercuri – n.r.). Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție și să nu își respecte ceea ce are de făcut. Nu există așa ceva în Guvernul României. (...) Asta cu amenințările cu părăsirea coaliției văd că vin și pleacă. Acum două zile ziceau că nu pleacă și rămânem toți și facem reforme la Guvern. Îi aștept pe colegii mei de la USR să facem reforme împreună la Guvern”, a spus Florin Cîțu, întrebat dacă este dispus să treacă acest proiect cu riscul ruperii coaliției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel