Filiala MediaSind TVR Iaşi a fost înfiinţată; Maria Florea a fost votată în funcţia de preşedinte

[] []

31 mai 2019 / 16:29
Salveaza PDF Comentarii

Membrii Filialei MediaSind TVR Iaşi au înfiinţat vineri filiala SRJ MediaSind şi au ales noua conducere. Potrivit unui comunicat al SRJ MediaSind filiala TVR Iaşi, în funcţia de preşedinte a fost votată jurnalista Maria Florea, iar ca vicepreşedinţi Lucian Lucescu, Adrian Vulpe şi Florin Pavel. 

În funcţia de secretar a fost aleasă Mihaela Apostoae. 'Prezenţi la şedinţa de constituire a Filialei MediaSind TVR Iaşi, preşedintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, Cristinel Godinac, şi preşedintele filialei MediaSind TVR, Sorin Torică, au analizat, împreună cu membrii MediaSind TVR Iaşi, problemele grave cu care se confruntă salariaţii din studioul teritorial şi anume: condiţiile inumane în care sunt obligaţi să lucreze angajaţii TVR - sediul în care sunt înghesuiţi salariaţii TVR este impropriu pentru desfăşurarea activităţii editoriale, condiţiile de muncă pun în pericol sănătatea salariaţilor, lipsa de aer, lipsă de spaţiu conform normativelor în vigoare, ventilaţie insuficientă şi insalubră etc.

(de exemplu, zilele trecute temperatura în redacţie şi studio era de 30 de grade la orele 11:00); lipsa acută de personal - angajaţii sunt obligaţi ilegal să exercite şi alte sarcini care nu ţin de fişa postului şi de contractul individual de muncă; lipsa dotărilor tehnice - angajaţii sunt nevoiţi să lucreze cu aparatură învechită (de exemplu camerele de luat vederi sunt vechi de peste 15 ani, fiind cu casete cu bandă magnetică); nerespectarea de către conducere a prevederilor legale privind sănătatea şi securitatea locurilor de muncă, a HG 714-2018 privind deplasările în interes de serviciu, nerespectarea fişelor de post şi a contractelor individuale de muncă etc.', se menţionează în comunicat.

În plus, delegaţii prezenţi au fost informaţi şi despre stadiul proceselor intentate de MediaSind împotriva administraţiei conduse de Doina Gradea pentru recâştigarea drepturilor pierdute de angajaţi 'din cauza trădărilor sindicatului ei de casă'.

'În finalul şedinţei, angajaţii au decis să solicite Consiliului de Administraţie al TVR să ia deciziile care se impun pentru respectarea legislaţiei şi a drepturilor angajaţilor din unul dintre cele mai importante studiouri TV din ţară. În cazul în care în termenul legal administraţia TVR nu va lua măsurile necesare, va fi sesizat Parlamentul României, precum şi instituţiile abilitate de lege', se mai spune în comunicat. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23