Festivalul luminii. Câți oameni au participat

Mai mult de jumătate de milion de oameni au pariticipat la Festivalul  Luminii - Sportlight, timp de patru zile, în București.

Festivalul Luminii - Spotlight, organizat de ArCuB, a fost vizionat de peste 500.000 de persoane, conform unui comunicat ofical, citat de Agerpres. Vreme de patru zile, în centrul Bucureștiului, localnicii și turiștii s-au bucurat de adevărate spectacole în aer liber. Reunite sub tema ediţiei "United We Shine - Împreună strălucim", sesiunile de video mapping, instalaţiile şi proiecţiile de lumină prezente la a patra ediţie "Spotlight" au transformat locuri şi clădiri emblematice pentru istoria oraşului cu motive naţionale reinventate în zeci de teme grafice, instalaţii de lumină şi poveşti animate proiectate pe cele mai frumoase coloane, cupole şi faţade din capitală.

[citeste si]

Calea Victoriei, axă principală

Pentru prima dată, Arcul de Triumf, Ateneul Român şi Ministerul Afacerilor Interne au fost transformate de proiecţii artistice tematice care au celebrat anul Centenarului. Biblioteca Centrală Universitară a găzduit una dintre cele mai aplaudate proiecţii din festival, "o adevărată lecţie de istorie despre Calea Victoriei transpusă în animaţii video mapate". Publicul a descoperit noi spaţii din Bucureşti incluse în festival, precum sesiunile de video mapping pe tema Centenarului proiectate pe Teatrul Naţional Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti. Festivalul Luminii - Spotlight a inclusi un spaţiu expoziţional de peste 20.000 de metri pătraţi, o echipă de peste 300 de profesionişti şi artişti din 11 ţări, un concurs internaţional de video mapping, 27 de instalaţii şi proiecţii de lumină şi opt noi spaţii în Bucureşti. Totul a gravitat în jurul Căii Victoriei, care a fost o axî liberă pentru pietoni pe toată durata manifestării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel