Festivalul de la Veneția 2018. Guillermo del Toro, președintele juriului

Juriul ediției jubiliare, cu numărul 75, a celui mai vechi festival cinematografic va avea un președinte multioscarizat. 

Este greu de crezut că mexicanul Guillermo del Toro, deținător a 13 nominalizări la mult râvnitele și apropiatele Premii ale Academiei pentru The Shape of Water (Forma apei) nu-și va adjudeca măcar o parte dintre ele, în ciuda unor acuzații de prea multă apropiere de unele surse de inspirație, ultimul din serie fiind cineastul francez Jean-Pierre Jeunet care, în cele din urmă, și-a îmblânzit argumentele.

Președintele Bienalei de la Veneția, Paolo Baratta, s-a declarat încântat de propunerea directorului festivalului, Alberto Barbera, de a-l numi pe câștigătorul ultimului Leu de aur, Guillermo del Toro, în fruntea echipei de jurați care, la începutul lui septembrie, va decide soarta viitorilor Lei de aur și argint. Ca deobicei, în expunerea de motive a lui Barbera se ghicește criticul subtil care a fost toată viața: "Guillermo del Toro este generozitatea în persoană, întruchipează cinefilia care privește nu numai în trecut, pasiunea pentru un cinematograf în stare să emoționeze și, în același timp, să ne pună pe gânduri.

[citste si]

Are o imaginație înflăcărată și o sensibilitate rară care îl ajută să dea viață unui univers fanatstic, în care respectul pentru diversitate, dragostea și teama fac casă bună, alimentând un imaginar hrănit din încrederea în forța imaginii. Suntem fericiți și onorați că a acceptat să prezideze juriul celei de 75-a ediții a Mostrei cinematografice, după ce a iluminat-o pe cea precedentă cu frumusețea fulgurantă din The Shape of Water. Va fi un președinte simpatic, curios și pasionat".

La rândul său, del Toro și-a exprimat bucuria de a reveni la Veneția: "A fi președintele juriului mi se o onoare imensă, o responsabilitate pe care am acceptat-o cu respect și recunoștință. Veneția este o fereastră către cinematograful lumii și un prilej pentru a sărbători forța și relevanța culturii". Amintim un amănunt: este pentru a doua oară, în decurs de trei ani, când funcția de președinte-jurat revine unui cineast mexican, Alfonso Cuaron (Gravity) deținând-o în 2015. Au și directorii de festival preferințele sau strategiile lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel