Fasole cu orez și legume. O rețetă sățioasă din bucătăria africană

Fasole cu orez și legume. O rețetă sățioasă din bucătăria africană. Sursa foto: freepik.com
Fasole cu orez și legume. O rețetă sățioasă din bucătăria africană. Sursa foto: freepik.com

Fasolea era „pâinea” vechilor incași, mayași și azteci. De asemenea, fasolea cunoscută oamenilor din India și China de secole.

Și, în cele din urmă, fasolea s-a răspândit în toată lumea. La urma urmei, boabele de fasole, în combinație cu alte ingrediente, dezvăluie o serie de senzații gustative. Ca, de exemplu, această rețetă de fasole cu orez și legume din bucătăria africană.

Ingrediente:

fasole roșie - 100 grame,

orez - 200 grame,

ulei de floarea soarelui - 0,5 pahar,

morcov - 2 bucăți,

rădăcină de pătrunjel - 1 bucată,

țelină - 1 bucată,

ceapă galbenă - 2 bucăți,

usturoi - 5 căței, 

cimbru uscat - 1 lingură,

pastă de tomate - 50 grame,

piper negru după gust,

alune - 100 de grame,

boia dulce și afumată - după gust,

lămâie -câteva felii.

Modul de preparare

Se spală fasolea, se acoperă cu apă curată și se lasă peste noapte. A doua zi, fierbe fasolea în aceeași apă, cu adaos de sare, până se înmoaie, timp de 20 de minute.

Clătite indiene cu orez cu cartofi. Începe ziua cu un mic dejun sățios și echilibrat

Fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se încinge jumătate din ulei într-o tigaie, se pun legumele curățate și tăiate cubulețe: morcovii, pătrunjelul, țelina și ceapa. Se sărează și se gătesc până se înmoaie.

Pune fasolea, orezul și legumele într-un castron mare. Se adaugă cimbru, piper, usturoiul tăiat felii subțiri (5 căței) și sare după gust. Adaugă pastă de roșii, smântână și amestecă.

Macrou suculent, copt în cuptor. O rețetă simplă și delicioasă

Transferă apoi amestecul într-o tavă de copt unsă cu ulei de măsline. Deasupra se toarnă un pic de ulei. Compoziția se stropește cu boia de ardei și se pun câteva felii de lămâie. Dă tava în cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Gătește, rapid, cartofii în cuptorul cu microunde. O cină sățioasă, gata în câteva minute

Între timp, alunele zdrobite se prăjesc, într-o tigaie uscată, cu boia dulce și afumată. Înainte de servire, stropește fasolea cu orez și legume cu amestecul de alune și boia. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel