Fără cașcaval și fără carne: această lasagna poate fi mâncată chiar și în Postul Paștelui

Fără cașcaval și fără carne, această lasagna poate fi mâncată chiar și în Postul Paștelui. Sursa foto: freepik.com
Fără cașcaval și fără carne, această lasagna poate fi mâncată chiar și în Postul Paștelui. Sursa foto: freepik.com

Îți oferim rețeta unui preparat ușor și gustos, care poate fi preparat în perioada Postului Mare. 

Pentru rețeta tradițională de lasagna ai nevoie de carne tocată și de cașcaval. În această versiune a preparatului, nu există carne sau brânză, așa că, dacă ții post, îl vei putea consuma fără nicio grijă.

Ingredientele de care ai nevoie:

foi pentru lasagna - 400 grame,

ceapă - 1 bucată,

morcov - 1 bucată,

dovlecel - 1 bucată,

ardei bulgăresc - 1 bucată,

usturoi - 5 căței,

ciuperci proaspete - 400 de grame,

pastă de tomate - 80 grame,

lapte de soia - 1 cană;

apă - 2 pahare;

busuioc uscat - 1 linguriță;

ulei vegetal - 75 ml;

făină de grâu - 100 grame,

nucșoară măcinată - după gust,

zahăr - 1 lingură,

sare și piper negru măcinat - după gust. 

Modul de preparare

Legumele se spală, se toacă în cubulețe mici și se prăjesc într-o tigaie cu ulei vegetal. Ciupercile se taie felii și se pun în altă tigaie. După ce zeama lăsată de ciuperci se evaporă, adaugă legumele prăjite și pasta de roșii. Amestecă bine.

Toarnă un pahar cu apă în tigaie, adaugă busuioc și piper. Acoperă tigaia cu un capac și gătește legumele 5 minute. 

Cartofi fabuloși, umpluți cu carne tocată și cașcaval. Rețeta este simplă

Pentru sosul alb folosește o tigaie uscată. Prăjește făina până când se caramelizează. Toarnă o cană de apă și una de lapte de soia în tigaia cu făină.

Amestecă bine pentru a evita formarea cocoloașelor. Sosul trebuie să se îngroașe. La final, adaugă în sosul alb sare și nucșoară.

Crochete cu brânză și mere pentru micul dejun. Nu te vei plictisi niciodată să le prepari

Foile de lasagna se fierb ca pastele. Apoi ia o formă dreptunghiulară cu laturile înalte. Toarnă puțin sos roșu pe fundul formei. Apoi adaugă o foaie de lasagna. Urmează sosul alb. Apoi din nou sosul roșu și tot așa până când se epuizează toate ingredientele.

Lasagna se coace în cuptorul preîncălzit, la 190 grade, timp de 30 de minute. Servește lasagna cu rucola sau măsline verzi. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel