Există vreun efect asupra corpului după o cură de detoxifiere?

Foto cu rol ilustrativ: Toni Cuenca / pexels
Foto cu rol ilustrativ: Toni Cuenca / pexels

Află dacă dietele de detoxifiere funcționează și dacă ne ajută.

Cu toții am auzit măcar o dată persoane care afirmau că țin cure de detoxifiere. Detoxifierea este un cuvânt pe care îl auzim tot mai des în ultima perioadă, iar pe rețelele de socializare sunt prezentate diverse rețete prin care putem să scăpăm de toxinele din organism.

Aceste cure de detoxifiere sunt ținute, în special, după concedii sau sărbători. În general, de sărbători oamenii au tendința de a exagera cu consumul de alimente și băuturi alcoolice. Astfel, aceștia decid să înlocuiască alimentele cu sucuri din dorința de a elimina toxinele din corp.  

În fapt, eliminarea alimentelor din dietă nu este o soluție pentru detoxifierea organismului. Este foarte important să nu cădem în plasa „dietelor minune” care promit rezultate ultrarapide.

Organismul nu are nevoie de aceste cure sau de suplimente pentru a scăpa de toxine fiindcă se detoxifică prin eliminarea de materii fecale, urină și prin transpirație.  

În final, nu există dovezi medicale că aceste diete de detoxifiere funcționează. Vă puteți ajuta corpul să scape de toxine prin adoptarea unui stil de viață sănătos care trebuie să cuprindă musai somn și exerciții fizice, arată Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel