Examen rezidențiat. Orban: Prioritate pentru Guvernul nostru. Aceasta formă de examinare nu este necesară

Ludovic Orban, presedintele PNL
Ludovic Orban, presedintele PNL

Ludovic Orban a declarat că noul Guvern este gata să se ocupe de problema examenului de rezidenţiat, în contextul în care dacă, până pe 24 octombrie, nu va fi desemnat un ministru al Educaţie, se poate amâna.

"Guvernul şi-a demonstrat incapacitatea prin faptul că nu a fost în stare să organizeze exemenul de rezidențiat la timp. Dacă nu vor fi în stare să îl organizeze, va fi una dintre priorităţile Guvernului nostru. Ne gândim la numărul de locuri care vor fi scoase la concurs în cadrul examenului de rezidențiat. Mi se pare ciudat să scoţi la concurs un număr de locuri cu 466 mai puţine decât în anul trecut, în condiţiile în care ştim clar că este nevoie de medici.

Vom analiza şi modul în care funcţionează acest sistem în alte ţări europene. Această formă de examinare nu este absolut necesară pentru că toţi cei care participă la acest examen sunt absolvenți ai facultăţilor de profil, sunt oameni care au fost la studii şi au învăţat ani de zile ca să capete dreptul de a profesa această meserie şi, dacă nu iau examenul de rezidențiat, după ce au dat examenele la sfârşitul facultăţii, ei nu îşi pot profesa meseria. Oricum va fi o prioritate pentru guvernul nostru, vom lua rapid măsurile care se impun, Analizăm posibilitatea de a mări numărul de locuri astfel încât un număr cât mai mare dintre absolvenţi să profeseze", a declarat Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel