Erupție vulcan. Traficul aerian în zona insulei Bali, perturbat temporar

erupție-vulcan
erupție-vulcan

Mai multe zboruri spre și dinspre insula Bali au fost anulate sau redirecționate după ce vulcanul Muntele Agung a erupt în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, răspândind cenușă vulcanică pe o suprafață întinsă, informează site-ul cotidianului The Guardian.

Agenția indoneziană pentru dezastre naturale a anunțat că cea mai recentă erupție a vulcanului a durat 4 minute și 30 de secunde, răspândind lavă și roci vulcanice pe o suprafață de 3 kilometri în jurul craterului.

În mai multe sate din zonă au fost înregistrate căderi de cenușă vulcanică, însă autoritățile indoneziene au anunțat că nu este necesară evacuarea populației, iar nivelul de alertă pentru vulcan nu a fost ridicată. Nu au fost raportate victime sau pagube materiale în urma erupției. Vineri spre sâmbătă noapte, directoratul indonezian pentru transport aerian a comunicat că patru zboruri ce se îndreptau spre Bali au fost redirecționate, iar cinci zboruri dinspre populara destinație turistică au fost anulate din cauza cenușii vulcanice.

Traficul aerian a fost reluat în cursul zilei de sâmbătă, relatează postul Euronews. Spre finalul 2017, autoritățile au sporit nivelul de alertă în zona Agung în urma intensificării bruște a activității vulcanului, blocând temporar traficul aerian în zonă, însă ulterior nivelul de alertă a fost micșorat, vulcanul continuând însă să erupă ocazional, uneori afectând traficul aerian, potrivit MEDIAFAX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel