Erdogan, SOLICITARE URGENTĂ pentru Merkel

Autoritățile de la Ankara consideră că 'numărul doi' în ierarhia organizatorilor tentativei de lovitură de stat de anul trecut se află în Germania și au pregătit marți o cerere de extrădare ce va fi transmisă Berlinului, a relatat agenția de presă turcă Anadolu, citată de France Presse.

Această cerere îl vizează pe Adil Öksüz, considerat de Ankara ca fiind șeful operațional al puciștilor. El fusese arestat în Turcia la câteva ore după puciul eșuat la 15 iulie 2016, dar apoi eliberat în condiții obscure, după care a dispărut.

În august trecut, după ce unele publicații turce au preluat zvonuri potrivit cărora el s-ar putea afla în Germania, Ankara a trimis o notă diplomatică Berlinului, cerând autorităților germane să verifice această pistă.

Prezența lui Öksüz în Germania nu a fost confirmată public de surse oficiale nici în Germania, nici în Turcia.

Potrivit Anadolu, cererea de extrădare a fost făcută la cererea unui tribunal din Ankara, unde Adil Öksüz este judecat în absență alături de alți 485 de inculpați într-unul din numeroasele procese legate de lovitura de stat eșuată.

Documentul a fost transmis Ministerului Justiției turc în competența căruia intră trimiterea acestuia în Germania, potrivit Anadolu.

Autoritățile turce îl acuză pe predicatorul Fethullah Gülen, autoexilat în SUA, de a fi în spatele puciului eșuat pe care l-ar fi condus cu ajutorul frăției puternice pe care o conduce, fapt negat de acesta.

Potrivit guvernului turc, Öksüz, profesor de teologie, a fost persoana responsabilă de asigurarea coordonării din Turcia între Gulen și elemente din armata turcă pentru înlăturarea președintelui Recep Tayyip Erdogan de la putere, relatează Agerpre.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel