Emma Răducanu este aptă pentru Wimbledon

Emma Răducanu. Foto: Facebook
Emma Răducanu. Foto: Facebook

Emma Răducanu, jucătoarea de tenis numărul 1 a Marii Britanii, pare să fie aptă să joace la Wimbledon. Ea s-a recuperat după o întindere la muşchii abdominali, suferită la Nottingham. Răducanu, care a ajuns în turul 4 la All England Club în urmă cu un an, a jucat doar 7 gameuri pe iarbă anul acesta.

Emma Răducanu face progrese în recuperarea sa după accidentare şi este de aşteptat să îşi ocupe locul pe tabloul de la Wimbledon vineri, relatează SkySports.

Jucătoarea în vârstă de 19 ani a reuşit să joace doar şapte game-uri în primul ei turneu pe iarbă din acest sezon, la Nottingham, în urmă cu două săptămâni, înainte de a se retrage după ce a suferit o întindere.

Răducanu nu a fost pregătită să revină pentru turneul WTA de săptămâna aceasta de la Eastbourne, dar s-a antrenat la All England Club, iar Sky Sports susţine că este pe cale să fie aptă pentru Wimbledon.

Totuşi, echipa ei o va monitoriza cu atenţie în următoarele două zile înainte de a lua o decizie finală. Răducanu, care a ţinut prima pagină a ziarelor cu accesul ei până în turul al patrulea la debutul de anul trecut la Wimbledon, înainte de a câştiga US Open, este a 10-a favorită în proba feminină de simplu.

Între timp, încălcând tradiţia, Rafael Nadal, Matteo Berrettini şi Novak Djokovic s-au antrenat joi pe terenul central. Cele două terenuri principale sunt în mod normal interzise jucătorilor până la primul meci din ziua de luni, dar, după o serie de incidente în care jucătorii au alunecat în primele zile, Wimbledon a decis să permită un număr limitat de antrenamente pentru ca suprafaţa să se acomodeze.

Anul trecut, Serena Williams şi Adrian Mannarino au fost nevoiţi să se retragă în timpul meciurilor din primul tur, după ce s-au accidentat. Djokovic va lupta pentru un al şaptelea titlu la Wimbledon, unde deţine un record de 79-10. Nadal este de două ori campion la Wimbledon, în 2008 şi 2010, şi a câştigat primele două turnee de Grand Slam ale sezonului.

El luptă pentru a deveni primul jucător care câştigă toate cele patru turnee majore în acelaşi an de la Rod Laver în 1969, scrie Mediafax.

Cine va câştiga Wimbledon 2022. Cotele favoriţilor şi analiza şanselor

După sezonul de zgură, tenisul mondial se mută pe o suprafaţă mai rapidă, cea mai rapidă dintre toate, iarba, pentru Wimbledon, al treilea turneu major din 2022. Competiţia din Londra va avea loc între 27 iunie şi 10 iulie. Calificările au început de luni, 20 iunie.

Evenimentul de Grand Slam va fi privat de punctele oferite în mod obişnuit de către ATP şi de către WTA, ca formă de protest după ce organizatorii britanici au ales să excludă jucătorii din Rusia şi din Belarus din pricina războiului pornit de Vladimir Putin în Ucraina.

Ca urmare a sancţiunilor, de la Wimbledon vor absenta nume importante la masculin, precum Medvedev şi Rublev, iar de la fete, Sabalenka şi Azarenka, dar şi o mulţime de rusoaice din linia a doua, precum Alexandrova sau Pavliucenkova.

Lăsaţi fără orice miză legată de clasament, sportivii se vor lupta pentru munţi de bani. Premiile vor fid mai mari ca niciodată. Campionii de la simplu masculin şi feminin vor primi fiecare câte două milioane de lire sterline. Anul trecut, Novak Djokovic şi Ash Barty au încasat câte 1,7 milioane de lire sterline, după ce au fost încoronaţi campioni în 2021.

La casa de pariuri Unibet, sârbul Novak Djokovic, de 6 ori campion la Wimbledon (2011, 2014, 2015, 2018, 2019 şi 2021), are prima şansă la titlu. „Nole” aleargă după titlul major cu numărul 21.

Şi are argumente. Jocul pe iarbă îi convine cel mai mult, deşi suprafaţa care l-a răsplătit cel mai mult în carieră este cea de la Australian Open. Explicaţia pro-Nole este simplă şi fără echivoc.

Djokovic se simte excelent pe suprafeţele rapide, spre deosebire de zgură, unde n-a putut merge până la capăt. Djokovic are cota 1.8 la victoria finală. Se uită de sus la ceilalţi competitori: Rafael Nadal (cota 8), Carlos Alcaraz (cota 10).

Italianul Mattero Berrettini (cota 7) a urcat câteva poziţii, după victoria recentă de la Queen's, şi canadianul Felix Auger-Alliassime (cota 15). Să-i luăm pe rând. Construit pentru jocul de zgură, spaniolul Alcaraz este o necunoscută pentru Wimbledon.

Italianul Berrettini, finalistul din 2021, când Squadra Azzurra a ieşit campioană europeană la fotbal, revine după o accidentare şi se consideră că nu poate duce la bun sfârşit 7 meciuri la rând, intense, în decurs de două săptămâni.

Totuşi, succesul de la Queen's l-a propulsat în coasta lui Djokovic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel