Elimină fluturii de bucătărie cu metode naturale eficiente: pune frunze de dafin în cămară și insectele o vor ocoli

Elimină fluturii de bucătărie cu metode naturale eficiente - pune frunze de dafin în cămară și insectele o vor ocoli. Sursa - Pexels
Elimină fluturii de bucătărie cu metode naturale eficiente - pune frunze de dafin în cămară și insectele o vor ocoli. Sursa - Pexels

Fluturii de bucătărie pot fi deosebit de enervanți și invazivi. Să vedem cum să-i eliminăm folosind metode naturale eficiente. Moliile de cămară, cunoscute sub numele de fluturi, sunt insecte care mănâncă cereale și făină și, prin urmare, trăiesc în pungile cu paste, orez și făină.

A scăpa de aceste insecte nu este ușor, dar nici imposibil. Primul lucru care trebuie făcut pentru a scăpa de moliile din făină este să golim cămara și să curățăm temeinic toate rafturile și dulapurile. Alimentele contaminate trebuie aruncate. 

Pune un burete metalic în cuva mașinii de spălat: trucul ingenios al gospodinelor cu experiență

Pentru a curăța mobila din cămară, putem folosi un detergent blând. De asemenea, trebuie să aspirați fiecare colț al dulapului pentru a fi siguri că ați eliminat atât moliile, cât și ouăle

Mobilierul se poate curăța și cu apă caldă și oțet care este și dezinfectant și nu necesită clătire.

Cu siguranță, dafinul se remarcă printre remediile naturale care învinge fluturii. Insectele sunt îndepărtate de mirosul de dafin și, prin urmare, plasarea câtorva frunze în cămară poate ajuta.

Ce se întâmplă dacă îngropi un ou într-un ghiveci: un truc ciudat, care trebuie încercat măcar o dată

De asemenea, puteți lipi frunzele de dafin, cu o bucată de scotch, chiar pe capacele recipientelor în care ați depozitat cerealele. Și moliile nu se vor apropia. Pentru a preveni formarea fluturilor în făină, în cămară poate fi plasată o bucată de vată, înmuiată în ulei esențial de eucalipt sau lavandă, mirosul cărora alungă moliile.

Pune usturoiul curățat într-un pahar cu lapte: un truc uimitor la care nu vei renunța niciodată

Pe piață există multe produse utile pentru a scapă de fluturi. De asemenea pot fi găsite și capcane lipicioase care atrag insectele și le captează grație adezivului. Să ne amintim și de insecticidul pentru lemn care se pulverizează în interiorul crăpăturilor din interiorul mobilierului: aceste locuri mici sunt preferatele de molii, unde se ascund  pentru a-și depune ouăle.

Nu uitați să puneți cerealele în recipiente bine închise, cu capace etanșe. Dacă moliile nu găsesc hrană, nu se vor apropia de cămară.

Turnați vinul rămas într-un borcan și acoperiți-l cu o folie de plastic: cea mai neplăcută problemă a verii va rămâne amintire

Iată un remediu genial și super eficient pentru a profita de vinul rămas: turnați-l într-un borcan și acoperiți cu folie alimentară!

După o masă cu prietenii, se poate întâmpla să ne rămână puțin vin în sticlă. Evident că poate fi  păstrat la frigider, deși aroma vinului nu mai este aceeași după câteva zile. Există, însă, și o metodă alternativă și foarte utilă de utilizare a vinului. 

Turnați vinul într-un borcan și acoperiți-l cu folie de plastic. Acest remediu pentru vinul rămas este genial.  Ei bine,  vorbim în special despre vinul roșu.

Elimină petele galbene de pe obiectele sanitare: zece picături din acest produs sunt suficiente

Vinul roșu rămas poate fi folosit pentru a rezolva o problemă de vară cu adevărat enervantă cu care ne confruntăm cu toții. Este vorba despre țânțari, muște, viespi și albine, care ne invadează case de îndată ce începe să se încălzească. 

Ei bine, ceea ce ai nevoie, pe lângă vinul roșu, este un borcan simplu, o folie alimentară și o scobitoare. Turnați vinul în borcan, umplându-l aproape pe jumătate și acoperiți-l cu folie alimentară, astfel încât să acționeze ca un dop.

Apoi străpungeți folia ca o strecurătoare. Așezați borcanul pe pervaz sau lângă balcon. Insectele vor fi atrase de lichid și vor fi prinse în borcan.  

Pune oregano pe pervaz: condimentul minune te scapă de cea mai urâtă problemă a verii 

Oregano este o plantă, care oferă nenumărate beneficii organismului. Este un antioxidant puternic, care, luat sub formă de decoct, este capabil să regenereze sistemul respirator și să acționeze ca un regulator  al intestinului. Din acest motiv,  oregano se folosește în ceaiuri.

Oregano este un condiment cu nenumărate beneficii pentru sănătate și nu numai!  Planta este o specie nativă Europei, în regiunea mediteraneană, și sudului și centrului Asiei. În climatele nordice, unde temperatura este mai rece, este adesea cultivată anual.


Nu aruncați niciodată cojile de pepene verde! Le puteți folosi într-o rețetă indiană, care vă va cuceri

Oregano se pretează la multiple întrebuințări, mai ales în bucătărie unde este folosită pentru a da un plus de nota multor preparate. Este folosit ca ingredient aromatizant esențial în prepararea cărnii, salatelor, peștelui, omletelor, fripturilor și a sosurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel