Ședință cu ușile închise. Tensiuni în partidul lui Merkel

Angela Merkel și-a schimbat discursul cu privire la imigranți după o ședință tensionat în partid, în care membrii CDU au pus presiune pe cancelarul Germaniei pentru a-și schimba atitudinea față de refugiați.

Liderul de la Berlin ia în considerare reguli mai stricte și modificarea legislației pentru a ușura deportarea migranților care comit crime, la presiunea propriului partid și după abuzurile în masă comise împotriva femeilor în noaptea de Revelion.

Aflată la o reuniune a conducerii Uniunii Creştin-Democrate, în oraşul Mainz, Angela Merkel a anunţat că este pregătită pentru modificări legislative după gravele abuzuri comise în noaptea de revelion la Köln.

Peste 170 de femei au fost agresate la Köln în noaptea de Revelion. Până acum au fost identificaţi 31 de suspecţi. Mai mult de jumătate sunt solicitanţi de azil.

Potrivit legislaţiei în vigoare, un solicitant de azil poate fi expulzat doar după o condamnare la cel puţin 3 ani de închisoare, dar cu condiţia ca viaţa sau sănătatea să nu-i fie ameninţate în ţara de origine.

Angela Merkel spune că  dreptul la rezidență, precum și cererea de azil trebuie să poată fi retrase și dacă cineva este condamnat cu suspendare sau cu executare. 

Evenimente precum cele de la Köln, dar la o scară mai mică, au mai avut loc în Hamburg şi Stuttgart.

Situaţia a generat şi un nou val de sentimente anti-imigraţie, în condiţiile în care, în 2015, Germania a primit peste un milion de refugiaţi.

Mai multe sute simpatizanţi ai mişcării anti-imigraţie PEGIDA s-au adunat sâmbătă în centrul oraşului Köln. Dar mult mai mulţi au fost cei care participă la o contrademonstraţie.

În opinia multora, principalii vinovaţi pentru evenimentele din noaptea de Anul Nou sunt poliţiştii.

Şeful poliţiei din Köln a fost suspendat din funcţie şi este acuzat că a ascuns informaţii despre atacuri, în special cele privind originea suspecţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel