Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Ecler "Corina" cu biscuiți. Ai gustat vreodată așa ceva? Este "dulcele" perfect

Sursa foto: Captură video YouTube "Delicatese"
Sursa foto: Captură video YouTube "Delicatese"

Acest desert este perfect în orice moment al săptămânii. Rece, ușor și plin de savoare se transformă rapid în prăjitura preferată.

Ingrediente

- biscuiţi simpli 32 bucFrisca lichida 200 ml

Cremă vanilie

- lapte 500 ml

- zahăr 150 g

- gălbenuşuri 3 buc

- amidon alimentar 60 g

- esenţă de vanilie 1 linguriţa

- zahăr vanilat 3 plicuri

- sare un praf

Glazură

- zahăr 80 g

- unt 40 g

- cacao 3 linguriţe

- lapte 20 ml

Cum se prepară

Într-o crăticioară, puneţi laptele la fiert. Amestecaţi gălbenuşurile cu o furculiţă şi puneţi-le în lapte. Adăugaţi şi zahărul, amidonul, zahărul vanilat şi un praf de sare. Amestecaţi continuu cu o spatulă la foc mic. După ce se îngroaşă, opriţi focul şi adăugaţi esenţa de vanilie. Mai amestecaţi de câteva ori şi luaţi de pe foc. Lăsaţi să se răcească complet, potrivit delicatese.net. Puneţi o folie alimentară peste cratiţă ca să nu se formeze coajă.

Bateţi cu mixerul frişca lichidă până se întăreşte. Frişca lichidă trebuie ţinută în frigider cel puţin o zi înainte să o folosiţi. Încorporaţi frişca obţinută în crema de vanilie. Într-o tavă puneţi un strat de biscuiţi. Întindeţi peste el un strat de cremă. Încă un strat de biscuiţi şi încă un strat de cremă. La final, un strat de biscuiţi. Lăsaţi tava la rece timp de 2-3 ore.

Pentru glazură, amestecaţi zahărul cu cacaoa şi puneţi într-o crăticioara pe foc. Adăugaţi laptele şi amestecaţi cu o spatulă până se omogenizează şi zahărul se topeşte. Adăugaţi apoi untul şi amestecaţi până se omogenizează. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcorească.Turnaţi glazura de ciocolată peste stratul de biscuiţi şi decoraţi cu jumătăţi de căpşuni sau orice alte fructe vă plac. Se servește rece.

Cei de la "Delicatese" au explicat pas cu pas rețeta:

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.24
YesMy