Ecaterina Andronescu a lansat viziunea sistemică „Educația ne unește”

Flaviu Predescu / 01 apr 2019 / 20:58 Salveaza PDF Comentarii
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Vineri, 29 martie, Mireille Rădoi - Directorul BCUB a găzduit lansarea viziunii sistemice „Educația ne unește" de către Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației Naționale.

Documentul de poziție propune structurarea rolului educației, implicit sistemului național de învățământ, pe cinci valori fundamentale: încredere, echitate, solidaritate, eficacitate și autonomie, care să se regăsească în cinci principii: centrarea pe elev, flexibilitate, calitate măsurabilă, colaborare, subsidiaritate.

Ministrul Educației a invitat toți factorii responsabili să participe, în următoarea perioadă de timp, la dezbaterea ideilor propuse de Ministerul Educației Naționale pentru consolidarea unei viziuni moderne asupra formării elevilor și studenților, care urmează a fi transpusă într-un cadru legislativ corelat cu perspectivele socioculturale și economice ale României viitorului.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai partenerilor instituționali ai MEN, ai instituțiilor de învățământ preuniversitar și superior din țară, ai partenerilor de dialog social și ai altor organizații cu profil educațional.

Printre vorbitori s-au numărat: Camelia Gavrilă– Președinte al Comisiei pentru Învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților și Daniela Vișoianu – Președinte al Coaliției pentru Educație, precum și Sorin Cîmpeanu, Remus Pricopie, Adrian Curaj, ca foști ministri ai educației și proeminente personalități din domeniu, arată un comunicat BCU.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27