Dosare penale pentru minorii puși să cerșească pe litoral

Polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție din Constanța au întocmit dosare penale în cazul mai multor minori, puși să cerșească pe litoral. 

Poliţiştii din Costineşti au întocmit trei dosare de cercetare penală pentru infracţiuni de exploatarea cerşetoriei şi folosirea unui minor în scop de cerşetorie, ca urmare a investigării unor cazuri sesizate în mediul online, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Potrivit sursei citate, acţiunea de combatere a cerşetoriei şi exploatării minorilor în scopul cerşetoriei a dus la identificarea, în cursul zilei de marţi, a patru minori, cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani, şi a doi bărbaţi cu dizabilităţi, în vârstă de 30 şi 42 de ani, care, sub supravegherea unor rude, aflate în proximitate, încercau să-i sensibilizeze pe trecători, pe domeniul public, pentru a obţine ajutoare materiale.

"De asemenea, azi-noapte (marţi - n.r.), în jurul orei 00,30, poliţiştii au depistat doi minori, de 5 şi 7 ani, care practicau cerşetoria pe strada Faleza Soarelui, din aceeaşi staţiune, în apropiere fiind găsită şi mama copiilor, o femeie de 45 de ani, care ţinea în braţe un alt minor. Toate persoanele au fost legitimate şi conduse la sediul poliţiei pentru cercetări şi au fost contactaţi reprezentanţii DGASPC în vederea efectuării verificărilor specifice", se mai arată în comunicatul IPJ Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel