Donald Trump: SUA nu au încercat să angajeze un dialog cu Iranul

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că Statele Unite ale Americii nu au încercat să angajeze un dialog cu Iranul, adăugând că Teheranul trebuie să facă primul pasul dacă doreşte să negocieze cu Washingtonul, relatează AFP.

Presa Fake News au publicat ca de obicei o informaţie falsă, fără nici o cunoştinţă (pe această temă, nota red.agenţiei) potrivit căreia SUA încearcă să angajeze negocieri cu Iranul, a scris Trump pe Twitter. Această informaţie este falsă, a adăugat miliardarul, fără să pară clar la ce publicaţie face referire. Iranul ne va suna dacă şi când va fi gata, a spus Trump, care s-a declarat deja deschis discuţiilor cu Teheranul.

În timp ce aşteaptă, economia lor continuă să se prăbuşească. Este trist pentru poporul iranian!, a adăugat el. Relaţiile dintre Washington şi Teheran sunt din nou tensionate de circa zece zile, după anunţul privind întărirea prezenţei militare americane în Orientul Mijlociu pentru a face faţă unor presupuse ameninţări din partea Iranului. Trump a declarat săptămâna trecută că este sigur că Iranul vrea să discute în curând, adăugând: Aş vrea ca ei să mă sune, ceea ce ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a refuzat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel