DNA, ANI și ICSJ, laudate de ambasadorul Marii Britanii, pentru lupta împotriva corupției

Ambasadorul Marii Britanii la București, Martin Harris, consideră că, în ultimii patru ani, DNA, ANI și instituțiile din domeniul justiției au reacționat "în mod ferm" la fenomenul de corupție din România, stabilind "un principiu important, că nimeni nu este deasupra legii", important pentru un parteneriat strâns între România și Marea Britanie.

"Cred că DNA, ANI și Înalta Curte (de Casație) și Justiție au reacționat în mod ferm la fenomenul de corupție în România. Ambasada Marii Britanii a sprijinit aceste eforturi fiindcă este foarte important pentru noi să avem un climat de business potrivit pentru firmele britanice și pentru a avea în România un aliat puternic, cu perspective de prosperitate", a afirmat, duminică,  Martin Harris,  la "După 20 de ani".

Întrebat ce părere are despre lupta cu corupția, care în ultimele săptămâni a dus la anchetarea și arestarea mai multor reprezentanți ai administrației publice, ambasadorul Marii Britanii la București a laudat instituțiile de justiție din România, arătând cum a crescut numărul persoanelor condamnate pentru corupție în ultimii ani.

"În acești patru ani, ceea ce au făcut instituțiile de justiție este foarte important și impresionant. Dacă nu greșesc, în 2011 un număr de 298 de oameni au fost condamnați în cazuri de corupție datorită DNA-ului, în 2012 un număr de 743 de persoane, iar în 2013, 1.051 de oameni au fost condamnate pentru corupție. Este o dezvoltare foarte importantă pentru România, instituțiile de justitțe au stabilit un principiu foarte important, că nimeni nu este deasupra legii și acest principiu este important și pentru un parteneriat strâns între România și Marea Britanie", a afirmat reprezentantul Marii Britanii la București, Martin Harris, care în luna august va părăsi România pentru a merge la Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel