Dispariție misterioasă a unui copil de 13 ani. Detectiv criminalist, întrebări-cheie- Exclusiv

Un băiat de 13 ani din Constanța a dispărut, miercuri. Se dusese să-și cumpere o sticlă de suc de la parterul blocului. După zece minute, i-a trimis un mesaj mamei sale, pe Facebook: "sunt răpit într-un sac. sună la poliți". Ulterior, copilul s-a autocorectat și a scris "poliție". 

Detectivul criminalist Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, a vorbit, pentru dcnews.ro, despre acest caz, care, spune el, poate fi dat ca exemplu: ce se poate întâmpla cu un copil abandonat, într-un fel sau altul, de părinți. 

"Există și un tată?"

"Într-o asemenea situație, cei de la poliție trebuiau să facă, obligatoriu, o triangulare de căutare și de identificare al numărului de telefon al băiatului. Aveau mai multe date la dispoziție, din punct de vedere tehnic. Unu: aveau numărul de telefon. Doi: sunt convins că telefonul este cumpărat de părinți, adică de maică-sa, eventual, și trebuie văzut care este situația familială. Există și un tată? Este foarte important. Nu care cumva copilul să fie element de dispută între mamă și tată și, în condițiile astea, să nu fie răpit chiar de partenerul de viață. Sunt elemente importante care trebuie cerute: care este situația familială, din ce familie provin", a opinat detectivul criminalist. 

"O asemenea răpire, dacă nu aduce un beneficiu, nu este credibilă"

Comisarul-șef în rezervă subliniază că "la 13 ani, copilul nu poate fi suspectat că face parte dintr-o grupare infracțională. Este o probabilitate scăzută. E o noutate pe piața infracțională, dar nu mă surprinde. Nimic din ceea ce părea imposibil nu mai e imposibil, totul e posibil. O asemenea răpire, dacă nu aduce un beneficiu, nu este credibilă". "Ce motivație are un copil, un băiat la 13 ani, să-și însceneze o răpire?" întreabă Mihai Untaru. 

"Ăsta este viitorul copiilor abandonați, într-o formă sau alta, într-o relație destrămată"

În presă este vehiculată și ipoteza potrivit căreia copilul ar fi plecat voluntar de acasă și și-ar fi înscenat răpirea, ipoteză lansată pe baza informațiilor că băiatul a plecat să-și cumpere o sticlă de suc, că ar fi luat o sumă de bani din casă, un obiect de valoare și ar fi avut înainte de dispariție și o dispută cu mama sa, care-i descoperise notele mici de la școală și absențele. Informațiile vin chiar de la mama copilului, care a mai spus că a descoperit mesaje în care un copil mai mare îi cerea bani. 

Detectivul criminalist susține, având aceste aspecte, că "schimbă datele problemei, supoziția că este răpit cade și atunci băiatul n-a făcut altceva decât să găsească de o posibilitate de a scăpa de faptul că luase din casă niște bani. Copilul este într-un cerc de prieteni și într-un cerc infracțional, pentru că genul ăsta de copil nu este genul de copil cuminte, șantajat de nu știu cine, nu. Asta este, e scăpat din mână. (...) Eu nu aud nimic de poziția tatălui și dacă nu aud nimic de poziția tatălui înseamnă că vine dintr-o familie destrămată. Ăsta este viitorul copiilor abandonați, într-o formă sau alta, într-o relație destrămată, pentru că este un copil abandonat, maică-sa se duce la serviciu, tatăl său o fi divorțat de mama sa, pentru că asta înțeleg, că doar nu o durea-o acum pe maică-sa sufletul de copil și pe tată nu. De regulă, dacă ieșea în presă, ieșeau amândoi. Ăsta este viitorul tragic al copilului abandonat". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel