Director SIE, schimbare majoră de NUMIRE. Vot UNANIM

Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi, în calitate de Cameră decizională, propunerea de modificare a art. 3 alin. (1) din Legea nr. 1/1998 cu privire la organizarea și funcționarea SIE. 

Amendamentul a fost propus de senatorul PSD Șerban Nicolae. Prevede că SIE este condusă de un director, cu rang de ministru, numit de Camera Deputaţilor şi Senat, în şedinţă comună, la propunerea preşedintelui României.

”Un amendament pe care l-am formulat a fost însuşit de întreaga comisie, în sensul în care armonizăm dispoziţiile Constituţiei României şi Legea de funcţionare şi organizare a Serviciului de Informaţii Externe. Textul propus, în esenţă, spune că procedura este similara directorului Serviciului Român de Informaţii, în sensul în care Serviciul de Informaţii Externe este condus de un director cu rang de ministru, numit de Camera Deputaţilor şi Senat, în şedinţă comună, la propunerea preşedintelui României. Cu aceste modificări, practic, a fost de acord toată lumea, am întrunit unanimitate atât în Comisia de control al activităţii SIE, cât şi în Comisia de apărare şi siguranţa naţionala din Senat. Este o propunere care nu implică niciun fel de diferenţe politice sau doctrinare şi este în buna funcţionare atât a Parlamentului, în ceea ce priveşte controlul civil asupra serviciilor de informaţii, cât şi în ceea ce priveşte conducerea operativă şi executivă a Serviciului de Informaţii Externe”, a spus senatorul PSD Şerban Nicolae. 

În prezent, directorul SIE este numit de CSAT la propunerea președintelui România. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel