Directiva Copyright, atacată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

Directiva copyright
Directiva copyright

Polonia a depus vineri o plângere la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene împotriva reformei drepturilor de autor adoptată în aprilie, a anunţat ministrul adjunct al afacerilor externe. 

"Polonia a decis să depună în această dimineaţă la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene o plângere în legătură cu adoptarea de către UE a directivei privind drepturile de autor pe internet", a declarat Konrad Szymanski la televiziunea publică TVP Info, relatează AFP. 

"Vedem în această reformă, pentru moment destul de neclară, o ameninţare importantă pentru libertatea de expresie, şi în special pentru libertatea de expresie pe internet", a adăugat el. 


Potrivit acestuia, directiva ar putea conduce "la adoptarea de reguli similare cu o cenzură preventivă"



Reforma drepturilor de autor, controversată, a fost adoptată la capătul unei lupte intense de doi ani în care s-au confruntat, pe de o parte, marile grupuri de presă şi artiştii favorabili legii şi, de cealaltă parte, giganţii lumii digitale şi apărătorii libertăţii internetului, îngrijoraţi de consecinţele sale. Polonia a fost una dintre cele şase ţări care s-au opus reformei.

Una dintre principalele dispoziţii ale directivei face ca platformele să fie responsabile juridic de conţinut, forţându-le să se asigure că sunt respectate drepturile de autor. O altă prevedere introduce un "drept conex" pentru editorii de presă, menit a le permite să fie mai bine remuneraţi pentru redistribuirea online a producţiei lor de agregatori precum Google News. Anunţul guvernului conservator polonez vine cu două zile înaintea alegerilor pentru Parlamentul European. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel