Secţie investigare magistraţi, desființare. Senatul, decizie

Ema Apostu / 11 Martie 2019 / 20:10 Salveaza PDF Comentarii
Senat
Senat

Senatul a luat o decizie în ceea ce privește respins luni proiectul de lege iniţiat de USR de modificare a legilor Justiţiei prin care se propune desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor.

Senatul a respins luni, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege iniţiat de USR de modificare a legilor Justiţiei prin care se propune desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor.

Iniţial, Camera Deputaţilor a adoptat tacit această propunere legislativă pe 27 februarie. Plenul Senatul şi-a însuşit luni, cu 77 de voturi "pentru", 30 "împotrivă" şi două abţineri, raportul de respingere propus de Comisia juridică. Senatorul Vlad Alexandrescu a explicat, în plen, că, prin această propunerea legislativă, "USR îşi manifestă fără echivoc opţiunea pentru apărarea independenţei Justiţiei şi statului de drept".

"Instrument de intimidare şi hărţuire"

 

"Propunerea noastră transpune în cadrul legislativ al organizării Justiţiei în mod complet şi coerent recomandările Comisiei de la Veneţia: clarificarea independenţei şi stabilităţii procurorilor, corectarea prevederilor privind durata perioadei de formare a magistraţilor, consolidarea procedurilor de numire şi revocare a procurorilor de rang înalt în sensul asigurării unui rol mai important al CSM şi al preşedintelui României şi al contrabalansării disproporţionate a ministrului Justiţiei, desfiinţarea Secţiei de investigarea infracţiunilor din Justiţie, care şi-a dovedit deja rolul nociv ca instrument de intimidare şi hărţuire a magistraţilor indezirabili pentru regimul PSD-ALDE", a afirmat Alexandrescu, de la tribuna Senatului.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a spus că propunerea legislativă putea "să fie perfectibilă" şi a anunţat votul liberalilor împotriva raportul propus de Comisia juridică.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28