Desert grecesc, realizat din foi de plăcintă. REȚETA unui bucătar celebru

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește un preparat de patiserie grecesc, realizat din foi de plăcintă, cremă de vanilie, lapte, dar şi alte ingrediente delicioase.

Bougatsa cu vanilie este un desert grecesc, o plăcintă grecească ce se servește în special în nordul Greciei.

Ingrediente


2 pachete cu foi de plăcintă
100 gr unt topit

Pentru cremă de vanilie:

5 gălbenușuri
150-200 gr zahăr cu aromă de vanilie
1 l lapte
4 linguri de făină, cu vârf
200 gr unt
1 praf de sare

Pentru decor:

scorțișoară
zahăr pudră, vanilat

Mod de preparare


Mai întâi, pregătim crema de vanilie care trebuie să se răcească. Se amestecă bine gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, se diluează cu laptele și s adaugă făina. Se pune vasul la foc mediu și se amestecă în crema de vanilie până este fiartă. După stingerea focului, se încorporează untul, amestecând până se topește și se omogenizează crema de vanilie. Se așază o folie peste cremă și se lasă la răcit.

Când crema de vanilie este răcită, asamblăm plăcinta. Luăm câte patru foi de plăcintă și le ungem între ele cu unt topit. Așezăm la unul dintre capete un rând generos din crema de vanilie și rulăm foile de plăcintă peste, notează a1.ro. Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, unul lângă altul și coacem plăcinta grecească pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Cât timp plăcinta este caldă, presărăm scorțișoară peste ea, apoi zahărul pudră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel