EXCLUSIV  Desecretizare ”10 august”. Av. Bolcaș: Spulberă speculații inutile. Motivul secretizării

Avocatul Lucian Bolcaș a lămurit, pentru DCNews.ro, subiectul desecretizării dosarului ”10 august”, deschis după protestele violente din 10 august 2018. 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, în această dimineață că dosarul protestelor violente din 10 august va fi desecretizat chiar în această săptămână, cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale, tur II. 

Avocatul Lucian Bolcaș este de părere că dosarul ”10 august”, odată ce va fi prezentat opiniei publice, va ”spulbera speculații inutile” și, mai ales, va ”canaliza speculațiile în alte direcții”. 

”Decizia de secretizare o ia, în general, organul care are dosarul în cercetare și care îl urmărește, iar desecretizarea e dată de același organ care a emis secretizarea, există foarte puține cazuri în care e nevoie și de acordul organului ierarhic superior. De data aceasta, am înțeles că secretizarea a fost dispusă printr-un ordin al doamnei ministru de Interne de la acea vreme și, în aceste condiții, tot ministrul de Interne poate dispune desecretizarea.” a explicat av. Bolcaș. 

Despre motivele secretizări, avocatul a subliniat că sunt ”în primul rând, reprezentate de protejarea siguranței naționale, acolo a fost vorba de o intervenție armată a jandarmilor, care au anumite ordine și o anumită rutină în activitățile lor, care, de regulă, nu trebuie devoalate”. 

Dosarul 10 August a fost pasat pe la mai multe parchete, respectiv mai mulți procurori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel