Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă, pe urmele lui Barna. Chirieac și Zamfir, întrebări pentru Seidler (USR)

Dan Barna FOTO AGERPRES
Dan Barna FOTO AGERPRES

Deputatul USR Cristian Seidler a avut o intervenție la Antena 3, după ce s-a anunțat că Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă anchetează unul dintre proiectele pe care firmele lui Dan Barna le-a desfășurat.

Rise Project a scris pe Facebook: „Proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate acum la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă".

Cristian Seidler, deputat USR, a spus, joi după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3: „Nu avem nimic de ascuns, e foarte bine că se cercetează. Nu e nicio problemă în asta. Trebuie spus că nu ne aflăm în fața unui dosar penal. (...) Noi considerăm că nu e nimic de ascuns. Transparență totală. Să se cerceteze".

La un moment dat, analistul politic Bogdan Chirieac, aflat în platoul Antena 3, i-a adresat deputatului USR o întrebare: „Am o curiozitate. Dacă Doamne ferește, pentru că nu dorește nimeni așa ceva, DNA deschide un dosar penal domnului Barna pe aceste proiecte europene, domnul Barna se retrage din cursa prezidențială sau dumneavoastră ca partid veți opta să sprijiniți un alt candidat?"

„Ceea ce a anunțat acum Departamentul nu este începutul unei cercetări penale. Eu mă voi abține de la a face speculații", a răspuns Seidler.

Daniel Zamfir: Cum e cu dubla măsură? 

Ulterior, a intervenit în discuție și Daniel Zamfir, de asemenea prezent în platoul Antena 3. „Nu e vorba de speculație, dar despre dublă măsură poate fi vorba, domnule deputat. (...) Plecând de la ce prezumție ați considerat dumneavoastră că trebuie să plecați, ați considerat că domnul Dragnea trebuie să facă un pas înapoi, întrucât există un dosar în discuție, în dezbatere publică și așa mai departe. Cum e cu dubla măsură? Aceasta este singura mea întrebare", a spus Daniel Zamfir.

„Domnul Dragnea avea o condamnare definitivă într-un dosar și era trimis în judecată în al doilea dosar, în cel care, de fapt, a și fost condamnat ulterior. În acest caz, nu avem nici măcar o plângere penală", a răspuns deputatul USR. „E vorba de atitudinea publică, domnule Seidler", a intervenit imediat Daniel Zamfir.

„Aveți o informație importantă în momentul acesta: USR, prin vocea domnului deputat Cristian Seidler, face corp strâns, sunt strâns uniți alături de președintele lor Dan Barna. Aceasta zic eu că este informația. Refuzul de a răspunde eu așa îl citesc", a spus Bogdan Chirieac.

„Comparăm mere cu mere sau mere cu pere? Acolo era o persoană politică condamnată penal, trimisă în judecată într-un nou dosar", a mai zis Seidler la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel