Demisii în mass-media. Reacția lui Ciutacu

Victor Ciutacu a scris pe blogul său despre jurnaliștii care pleacă de la un post de televiziune la altul sau de la o publicație la alta invocând faptul că nu li s-a respectat dreptul la liberă exprimare.

VEZI ȘI: Victor Ciutacu, interviu despre familie. Cea mai frumoasă surpriză din viața lui: "Așa a fost să fie

"Mă deranjează până la nivel de greață fizică despărțirile lacrimogene și aluzive din presă. După atentatul de la Paris, cel puțin, dar nici înainte astfel de știri provocate n-au lipsit, libertatea de exprimare a ajuns iar mare stindard profesional și bariera peste (sau pe sub) care nu se poate trece. Brusc, niște oameni care au stat ani de zile într-un loc descoperă că așa nu se mai poate, că nu pot scrie/vorbi ce le dictează conștiința, că libertatea de conștiință e mai presus de orice și că viața bate filmul.

Însă, fatalitate, nici unul nu detaliază groaznicele întâmplări prin care a trecut. Departe de mine gândul de a nega, mai ales pe fondul crizei globale a media, existența unor astfel de situații. Dar nici nu m-am născut alaltăieri să cred că, peste noapte, paradisurile libertății de exprimare s-au transformat în lagăre de concentrare a ideilor. Există ziariști care-și forțează plecările și după aia le dau o tentă dramatică, chestie de marketing sau PR propriu, la fel cum există și jurnaliști care pică victime contextului economic oribil sau – de ce nu? – inadecvării lor la linia editorială. În definitiv, nici unii, nici alții nu-s de condamnat. Fiecare încearcă să găsească o soluție de supraviețuire în junglă.

(...)

P.S. Nu insistați, nu mă răfuiesc cu nimeni, n-am de gând să personalizez textul", a scris Victor Ciutacu pe blogul său. Întreaga postare poate fi citită AICI.

Victor Ciutacu, despre Jurnalul Național

De asemenea, Victor Ciutacu a adus o serie de precizări privind o potențială calitate a sa de creditor al Jurnalului Național, precizând că o astfel de informație este una falsă și chiar dacă ziarul pentru care a lucrat mai bine de nouă ani ar fi înregistrat datorii către el, nu ar fi fost prezent la masa creditorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel